15 Bin Liraya Araba Önerisi 2021

Günümüzde otomobil bir lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmiştir. Ancak herkesin otomobillere ayırabilecek çok parası olmayabilir. Bu yazımızda 15 bin liraya kadar alınabilecek otomobilleri sıralayacağız. 

Listemize başlamadan önce şunu bilmelisiniz. Hemen her marka aracın 15 bin liraya alınabilecek arabası vardır. Ancak biz bu listede 15 bin liraya alıp en az sorun çıkarabilecek otomobilleri sıralayacağız. 2020 yılının son günlerine geldiğimiz şu günlerde 2021 yılında 15 bin liraya alınabilecek otomobiller listesiyle sizlerleyiz.

15 Bin Liraya Alınabilecek Otomobil Tavsiyesi

1- AUDİ 80 (1985 - 1986 Model)

15 bin liraya kadar alınabilecek dizel otomobiller arasında en üst sıralarda yer alabilecek bir otomobil. Her ne kadar eski olsa da Alman kalitesinin bir örneğidir. AUDİ 80 serisi oldukça sağlam ve oturaklı bir otomobildir. Yani alacağınız 19860 model bir AUDİ 80, kendisinden 10 yaş daha genç bir tofaştan daha iyi olabilir. (Bkz: Audi 80 Nasıl Bir Araba?)


2- Daewoo Tico 

0.8 litrelik motoruyla tam bir bayan otomobili. 15 bin liraya yüksek model bir otomobil isterseniz Daewoo Tico size göre olabilir.  Ancak ikinci elinin biraz zayıf olduğunu unutmayın. (Bkz: Daewoo Tica Nasıl Araba?)


3- Fiat UNO 60S

Maalesef 15 bin liraya alabileceğiniz 70S haşat durumda olacaktır. Bu sebeple İtalyan üretimi olan 60S'ten kolaylıkla alabilirsiniz. 60S'in 60 beygirlik 1.1 litrelik bir motoru bulunuyor. Bayan ve genç sürücüler için ideal olabilir. Ancak şunu unutmayın, parçaları Türkiye'de üretilen UNO'lara göre biraz pahalıdır. Çünkü 60S İtalya'dan ithal edilmiş bir arabadır. (Bkz:. Fiat Uno 60S Nasıl Bir Araba?)


4- Ford Taunus ( 1991 - 1993 Model)

Yerli üretim otomobillerden bir tanesi olan Ford Taunus'un 1990 model ve üstünü alabilirsiniz. Ayrıca alacağınız taunusta donanımda olabilir. Yani 15 bin liraya klimalı ve hidrolik bir otomobil arıyorsanız Ford Taunus size göre olabilir. Ancak almadan önce unutmayın. Yakıtı biraz fazladır.


5 - Ford Festiva (1991 - 1993) Model

Pek piyasası olmamasına rağmen, 15 bin liraya küçük ve hacthback bir otomobil arıyorsanız Ford Festiva sizlik olabilir. Sorunsuz bir otomobildir. Az yakar ve rahattır. Ancak ikinci el piyasası zayıftır bunu bilmeniz gerekir.  (Bkz: Ford Festiva Nasıl Bir Araba?)


6- Hyundai Excel

Sorunsuzluğuyla meşhur bir başka uzak doğu otomobili olan Hyundai Excel 15 bin liraya alınabilecek  aile otomobilleri arasında yer ediniyor. Hidrolik direksiyon ve elektrikli cam gibi özellikleri vardır. Ancak ikinci el piyasası pek güçlü değildir. (Bkz: Hyundai Excel Nasıl Bir Araba?)


7- Kia Capital

15 Bin liraya geniş, oturaklı ve sorunsuz bir otomobil arıyorsanız Kia Capital sizlik olabilir. Çok rahat ve konforlu bir otomobildir. Ayrıca hidrolik direksiyon ve otomatik camlar bulunmaktadır.  115 beygirlik motoru yüksek performans sunuyor. Ancak ikinci el piyasası zayıftır. Ayrıca yedek parçaları biraz zor bulunuyor ve pahalı. (Bkz: Kia Capital Nasıl Bir Araba?)


8- Lada Samara

Şuan Türkiye'de en ucuz otomobillerden bir tanesi Lada Samara, 15 bin liraya çok temiz kullanılmış bir lada samara sahibi olabilirsiniz. Ayrıca yedek parçaları oldukça ucuzdur. 1.5 litrelik motoru oldukça performanslı. Ancak lada samaranın çok narin bir yapısı var. Sürekli sorun çıkarmaya müsait bir otomobil. (Bkz: Lada Samara Nasıl Bir Araba?)


9- Renault 9 Broadway (1991 - 1994 Model)

Hala daha Türkiye'nin en sevilen otomobillerinden bir tanesi olan Reno Broadway 15 bin liraya alınabilecek iti aile otomobillerinden bir tanesi. Yedek parçası her yerde kolaylıkla ucuza bulunabilir. İkinci el piyasası çok güçlüdür. 


10- Peugeot 205

Küçük hacthback bir otomobil arıyorsanız, 15 bin liraya 1992 - 1994 model aralığında bir peugeot 205 bulabilirsiniz. 1.4 litrelik 60 beygirlik motoru bulunuyor. Yedek parçalarını bulmak ise biraz zor onu söylemeden geçmeyelim. (Bkz: Peugeot 205 Nasıl Bir Araba?)


11- Renault 12 (1988 - 1992 Model) 

15 bin liraya station vagon bir  otomobil almak istiyorsanız, renault 12 tam size göre. Tam, Türkiye yollarında kullanmak için üretilmiş bir otomobil. Motoru sağlam ve sorunsuzdur. Reno 12'de sorunsuzdur çünkü sorun çıkarabilecek hiç bir donanım bulunmamaktadır. Tabiri caiz ise motorlu eşek desek yeridir. Hiç bir zaman kolay kolay yolda bırakmaz. 


12- Skoda Favorit (1994 - 1996 Model)

Sorunsuz bir otomobil. Alüminyum blok olması sebebiyle hararete çok dayanıklı değil. Ancak bunun avantajı motorun çok uzun ömürlü olması. Güçlü Çek endüstrisinin bir ürünü. Kaportası kolay kolay çürümüyor. (Bkz: Skoda Favorit Nasıl Bir Araba?)


13- Suzuki Maruti

Japon otomobil markası olan Suzuki'nin, başta Hindistan olmak üzere gelişmekte olan ülke pazarlarını hedeflediği mini otomobili Maruti 15 bin liraya rahatlıkla alınabilir. Küçük bir otomobil olması sebebiyle bayanlar tarafından tercih edilebilir. İkinci el piyasasının çok zayıf olduğunu unutmayın. 39 beygir gücünde 0.8 litre hacimli 3 silindirli minicik bir motoru bulunuyor. 


14- Tofaş (Şahin, Doğan ve Kartal)

Türkiye'nin en çok satılan yerli otomobil markası olan Tofaş tarafından üretilen ve motor olarak hepsi birbirinin aynısı olan Şahin, Doğan ve Kartal'ın 1994 model ve üstü olanları 15 bin liraya bulunabilir. Yedek parçası her yerde kolaylıkla bulunabilir ve çok ucuzdur. Tofaş'ın kötü yanları ise dayanıksız olması, kaportasının çabuk çürümesi ve arkadan çekişli olduğu için çabuk savruluyor olmasıdır.(Bkz: Tofaş Şahin Nasıl Bir Araba?)


15- Volkswagen Jetta (1980 - 1984 Model)

15 bin liraya alınabilecek Alman otomobillerinden bir taneside Volkswagen Jettadır. Kaportası çok sağlamdır ve kolay kolay çürümez. 1.6 litre hacimli benzinli motoru 55 beygir güç üretiyor. Ancak alacağınız arabanın 40 yaş civarında olduğunu unutmayın. Mutlaka bazı sorunlar verecektir.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE