Nissan Sunny Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Bir zamanlar benimde sahibi olduğum, Türkiye'ye 3 farklı kasası getirilen Nissan Sunny nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumuna da yer vereceğiz.
80'li yılların sonunda Japon otomobil markaları Türkiye pazarına giriş yapmışlardı. Toyota, Honda, Mazda ve Nissan gibi japon otomobil devleri bir bir modellerini Türkiye'de satmaya başlamıştı. Japon araçlarının sağlam olmasına rağmen Toyota ve Honda haricinde diğer markalar Türkiye pazarında pek yer edinememişti. Nissan'da Türkiye'de Sunny adıyla satışa sunduğu C segmenti otomobil ile pazarda yer almaya başlamıştı. Sunny'nin 3 farklı kasa tipi olan B12 (1985 - 1990) çok az satılmış, B13 (1990 - 1993) en fazla satılan ve B14 (1993-1998) en az satılan modelleri Türk kullanıcılarına sunulmuştur.

Nissan Sunny Nasıl Bir Araba?
Alt orta sınıfa hitap eden Sunny'nin tam otomatik ve manuel vitesli seçenekleri mevcuttur. 3 farklı motor seçeneği ile piyasada yer almıştır.
1.4 Benzinli : LPG ile tam uyumlu olan bu motor ülkemizde neredeyse hiç satılmamıştır desek yeridir. 75 beygir ve 112 Nm tork güç üreten motor, Sunny'nin kasasına küçük geldiği için fazla satılmamıştır. 1.4 litrelik benzinli motorun şehir içi 11, şehir dışı 8 litre yakıt tüketimi bulunuyor. 
1.6 Benzinli : Nissan Sunny'nin en fazla tutulan motor seçeneğidir. 110 beygir ve 146 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi vardır. Her Japon otomobilinde olduğu gibi LPG ile tam uyumlu bir motordur. 
2.0 GTİ Benzinli : SR motor olarakta geçen bu motor Hatchback kasalarda daha çok tutulmuştur. Yüksek performans isteyenler için üretilen bu motorun 140 ve 190 beygirlik iki farklı çeşidi vardır. Ancak Türkiye'ye 140 beygir ve 178 Nm tork güç üreten modelleri getirilmiştir. 
Hidrolik ve ayarlanabilir direksiyon, klima, dört cam otomatiği, elektrikli aynalar ve içerden açılan depo ve bagaj kapağı gibi özellikleri vardır.
Nissan Sunny Arkadan Görünüşü

Nissan Sunny Kullanıcı Yorumu
Yaklaşık 1 yıl boyunca 1992 model bir Sunny sahibi oldum. Üretildiği yıllardaki emsallerini düşünürsek, çoğu premium otomobilde olmayan özellik ve konfor Sunny'de mevcuttu. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi felan üst düzeydi. Şehir içinde 1.6 litre 16 valf olan motoru harika bir performans sergiliyordu. Kliması yaz aylarında içeriyi buz gibi yapıyordu. Arabada 4 kişi rahatlıkla uzun yolculuğa çıkabiliyordu. Benim boyum 1.80 olmasına rağmen arka koltuk diz mesafesi dünya kadar kalıyordu. İçerisi çok ferak bir otomobildi. Altı yere yakın olduğu için kırsal kesimlerde her japon aracında olduğu için sürtebiliyordu. Kolay kolay sorun çıkaran bir otomobil değil. Yakıtı ortalama seviyelerde diyebilirim. Uzun yol ve yüksek hızlarda gayet güzel bir otomobil. Hızlandıkça yola daha fazla yapışıyor. Bizzat kendim 180 km/s hıza kadar çıkmama rağmen direksiyon hakimiyetini kendimde hissettim. Kullanımı çok kolaydır ve hidrolik direksiyonu yumuşacıktır. Sunny hakkında söyleyebileceğim tek kötü nokta fren mesafesiydi. Ne yaparsanız yapın frenleri çok güçlü olmuyor. Uzun yolda yol ve rüzgar sesini içeriye almıyor. Motor sesini ise biraz alabiliyor. Zaten bu durum o yıllarda üretilen çoğu japon otomobilinde aynı. 

Nissan Sunny Alınır Mı?
Üretildiği yıllara baktığımız zaman en büyük rakibi olan efsane kasa Toyota Corolla'dan bir gömlek daha üstün bir otomobil diyebilirim. Ancak pazarlama ve satış stratejisindeki hatalar nedeniyle ülkemizde fazla tutulmamıştır. Ancak Konya'da çok sevilen bir otomobil olduğunu söyleyim. Zaten bir Nissan Sunny alacaksanız ya Konya'da alacaksınız, ya da satarken Konyalı birisine satacaksınız. Çok fazla tutulmadığı için yedek parçalarına ulaşımda zor. Mekanik ve motor aksamının parçalarını internet üzerinden temin edebiliyorsunuz. Ancak kaporta aksamının parçaları hem pahalı hemde bulması zor. Ancak fiyat/performans olarak bakıldığında alınabilecek en iyi arabalardan bir tanesi. Karar size kalmışç

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE