Audi 80 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Yaşı 40'ın üzerinde olanlar hatırlayacaktır. Aynı traktör gibi çalışan Audiler vardı. Hatta Audi gibi ses çıkarıyor tabiri bile vardı. İşte bunlara neden olan araba Audi 80 modelidir. Aslında ilk dizel otomobil olmasa da, 80'li ve 90'lı yıllarda en çok satılan dizel otomobiller arasında yerini almıştır.


1981 yılında ilk üretildiğinde zamanına göre önde olan bir otomobildi. Ön camları otomatik hatta bazı modellerinde hidrolik direksiyon bile mevcuttu. Bu zamanına göre çok iyi bir donanım anlamına da geliyor. Dizelin daha gelişmediği yıllarda Audi ile turbo dizel zevki yaşanabiliyordu. 1991 model ve daha eski bir audi 80 alacaksanız birinci nesil 80 alacaksanız demektir. Birinci nesil Audilerde 1.6 benzinli, 1.6 dizel, 1.6 turbo dizel, 1.8 benzinli  seçenekleri mevcuttu. 

Audi 80 nasıl araba

Artık yaşından dolayı günümüzde birinci nesil Audi 80 kalmadı desek yeridir. Motoruda yenilen 80 modeli Türkiye pazarında 1.6 benzinli, 1.6 Turbo Dizel, 1.8 benzinli, 1.9 TDI, ve 2.0 benzinli motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Donanım olarakta geri kalmak istemeyen üretici 80 modellerine ABS, Klima, hava yastığı gibi teknolojileri eklemeye başladı. Ve Audi'nin pazardaki payı böylelikle artmaya başladı. Çünkü insanlar çok kaliteli bir arabaya daha ucuza sahip olabiliyorlardı. 1991 yılından itibaren 80 modelinin pek çok yerinde güncelleme yapıldı. Aracın kaportasında tamamen paslanmak çelikten oluşan sac kullanıldı. Hatta Audi dünya'da başka benzeri olmayan bir şekilde 10 yıl kaporta garantisi vermeye başladı. Bu insanlar tarafından o kadar sevilmişti ki Audi markasına olan güven iyice artmıştı. 1992 yılının sonuna gelindiğinde Audi 80'ler 'Quattro' modeliyle dört çeker seçeneğine kavuşmuş oldu. 1993 yılında ise yeni bir çağı başlatan 1.9 litrelik turbo dizel motor geldi. Satış rekorları kıran audi 80 sonrası modei yenileme ihtiyacı duyan firma 1995 yılında üretimini durdurarak A4 modeliyle yollara çıktı. 

Audi 80 Kullanıcı Yorumu

Aracın içerisine oturduğunuzda kaliteyi hemen fark edebiliyorsunuz. Arabanın ön göğsünde kullanılan malzemeden, kapı kaplamalarına kadar her şey en kalitelisinden kullanılmış. Benim kullanmış olduğum Audi 80, 1994 model yani 16 yaşını geçmesine rağmen döşemelerinde plastik aksamında hiçbir deforme yoktu. 1.9 TDI (dizel) olan aracın kontağını çevirdiğimde motorun o güzel sesi hoş duruyor. 1.9 litre hacminde olmasına rağmen 80 beygir güç üretiyor. Bu zamanına göre iyi sayılabilecek bir rakam olsa da günümüz şartlarında biraz güçsüz kalabiliyor. Aracın şehir içinde performansı orta seviyelerde. Yani eski düzen bir dizel araba kullandığımın farkındaydım. Bu sebeple fazla performans beklemiyordum. Yokuşlarda kalkışlarda biraz ağır kaldığını söyleyebilirim. Araba ile biraz da uzun yol ve yüksek hız testi yapmak için otobana çıktım. Araba ile 150 km/s hızlara rahatlıkla çıkabildim. Ancak daha fazlasını beklemedim ve ayağımı gazdan çektim. 1994 model olmasına rağmen yol tutuşu beni kendine hayran bıraktı. Virajlara yüksek hızlarda girebiliyorsunuz. Ayrıca içinde yolculuk yaparken, aracın verdiği güven hissinin üst düzey olduğunu söyleyebilirim. Kliması bakımlı olduğu için içeriyi buz gibi yapabiliyor. Ancak bu durum Audi'nin 80 modelini yaparken ne kadar kaliteli malzemeler kullandığının da bir kanıtı gibi. 

Audi 80 Alınır Mı?

Bugün alabileceğiniz en yeni Audi 80'nin 26 yaşında olacağını unutmayın. Bu sebeple sıfır otomobil muamelesi yapmamalısınız. Dönemin teknolojisini düşünmenizde fayda var. Bakımlı bir Audi 80'in kaportasında çürüme ve paslanma gibi bir durum olmayacaktır. Bu alınması için en byük etmenlerden bir tanesi bana göre. Ayrıca içerisinde kullanılan motor oldukça dayanıklı. Günümüzde 500 bin kilometrelere gelmiş ve motoru açılmamış 80'ler olduğunu unutmayalım. Benzinli motorlarının ise lpg uyumu var. Yani size sorun çıkarmayacaktır. Bakımlısını bulduğunuz zaman, kaliteli bir arabaya bineceğinizi unutmayın. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE