Kia Capital Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Kia tarafından 1993 ve 1994 yılları arasında Türkiye'de satılan Capital nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Güney Koreli otomobil devi Kia, Avrupa ve Türkiye pazarında daha fazla yer alabilmek adına Capital modelini 1993 yılında Türkiye'de satışa sundu. Aslında fena satış rakamları olmayan Capital 1994 yılında yerini Kia Sephia modeline bıraktı. 

Kia Capital Nasıl Bir Araba?

Capital için, Japon otomobil devi Mazda ile ortaklık yapan Kia, 1.5 litre hacimli 115 beygir gücündeki "Mazda B5" motorları kullandı. Karbüratörlü ve 16 valf enjeksiyonlu olanları vardır. LPG ile çok uyumlu, sorunsuz bir motordur. Kia Capital'in ülkemize otomatik viteslileri getirilmemiştir. GLX donanım paketinde o zamanlar klima opsiyonel olarak sunulurken "elektrikli dört cam, elektrikli aynalar, arka kol dayama ve hidrolik direksiyon" gibi özellikleri vardır. Kia Capital sorunsuzluğuyla meşhur bir otomobildir. Bakımları zamanında yapıldığı sürece kolay kolay yolda bırakmaz. 

Kia Capital Kullanıcı Yorumu

3 yıl boyunca bir Kia Capital sahibi oldum. Capital'i satın almadan önce tofaş kuş serisi, reno 9 gibi arabalara bakıyordum. Daha sonra aynı para ile daha kaliteli bir otomobil alabilir miyim diye araştırırken, karşıma Capital çıktı. Araştırmalarım  sonucunda oldukça kaliteli bir otomobil olduğunu öğrendim. Aldığımda daha içine oturunca parasına göre gerçekten kaliteli bir otomobil olduğunu anlamıştım. Ayrıca tasarımı da yaşıtlarına göre oldukça güzeldi. İçi çok geniş bir C segmenti otomobil. 1.5 litrelik 115 beygir gücündeki motoru çok güçlü. Şehir içinde pek çok arabayı arkada bırakırdı. Muhteşem performanslı bir kalkışı var. İçerisinde sert plastik kullanılmış. Ama güneşte çatlamıyor. Benim aldığımda klima vardı ve çalışıyordu. Arabanın içini buz gibi yapardı. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise oldukça oturaklı bir araba. Motor ve yol sesini biraz içeriye alıyor. Ama bu bir tofaş veya reno kadar asla değil. Yol tutuşu çok güzel, sert virajlarda bile arkasını savurmuyor. Çok defa uzun yola çıkmışımdır bir kere bile beni yolda bırakmadı. Motoru öyle sağlamdır ki bir keresinde motorda yağ kaçağı sonucu yarım litre yağ kalmış o halde 300 kilometre yol geldim. 

Kia Capital Alınır Mı?

Motor ve mekanik aksamının parçalarını bulmakta zorlanmıyorsunuz. Kaporta aksamının parçaları da bir şekilde temin edilebiliyor. Ancak plastik aksamının parçaları hem yok hem de çok pahalı. Ama bana soracak olursanız, bir tofaş parasına çok daha kaliteli bir otomobil sahibi olabilirsiniz. Bugün yine bir kuş serisine yetecek kadar param olsa yine Kia Capital alırdım. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE