Fiat Albea Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat tarafından Türkiye'de üretilen otomobil olan Albea nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

B segmenti sedan otomobil pazarında Siena ile istediği satış rakamlarını yakalayamayan Fiat, yeni bir model piyasaya sürmek istedi. İtalyan tasarımcı "Giugiaro" tarafından tasarlanan yeni Albea 2001 yılında tanıtıldı ve 2001 yılının son aylarında piyasaya sürüldü. Albea zaten satışta bulunan, Palio'nun sedan modelidir. Palio karoseri üzerine inşa edilmiştir.

Fiat Albea Nasıl Bir Araba?

Albea genelde taksici ve şirketler tarafından tercih edilen bir otomobil olmuştur. Çok bilinmese de otomatik vitesli albea üretilmiştir. Donanım olarak çok bir şey beklemeyin. Active, Active Plus, Dynamic, EL, SL Dynamic Plus, Premio, Premio Plus donanım paketleri vardır. 2002 yılında en full donanımı EL iken daha sonra Dynamic, 2006 yılında çıkan Albea Sole modelinde ise premio plus en full donanımlıdır. Türkiye'de 4 farklı motor seçeneği ile satılmıştır. Fiat Albea teknik özellikleri

1.2 Benzinli : 1.2 litre hacminde 16 valf  4 silindirli olan motor 80 beygir 114 Nm tork güç üretiyor. Küçük bir motor olmasına rağmen oldukça performanslıdır. LPG ile tam uyumlu olup şehir içinde 10, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi var.

1.3 Multijet : Fiat Albea'nın en çok tutulan motorudur. 70 beygir ve 180 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 6, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyor. Mj motor taş gibi sağlam bir motordur. Bakımlarını bile aksatsanız kolay kolay arıza çıkarmıyor. Trgier zinciri bulunmaktadır. Bu sebeple triger bakımı çok uzun zamanda yapılır.

1.4 Fire : 2006 - 2010 arası üretilen Albea'da bulunmaktadır. 77 beygir gücündeki motor şehir içinde 7.7, şehir dışında ise 5.5 litre yakıt tüketiyor. Hemen her fiat otomobilinde olduğu gibi LPG ile tam uyumlu bir motordur.

1.6 Benzinli : 2002 - 2008 yılları arasında üretilen Albea'larda bulunmaktadır. 103 beygir gücündeki motor şehir içinde 12, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. Çok yakması nedeniyle fazla tutulmamaktadır. 

Fiat Albea Kullanıcı Yorumu

2010 yılından 2019 yılına kadar 1.3 multijet motorlu bir Albea kullandım. İlk olarak o kadar kaliteli bir otomobil olmadığını bilin. Ön göğüs ve kapı kollarında felan sert plastik malzeme kullanılmış. Ön göğüs yüksekte bulunuyor. Şehir içinde arabanın içinde 4 kişi olmasına rağmen motor performansı çok güzel. Bastığınız zaman gitmem demiyor. Ön tarafının genişliği güzel. Ancak arka tarafta insan biraz sıkışıyor. 4 Kişi yolculuk yapar ama beşinci bir kişiyi zor yerleştirirsiniz. 515 litre hacminde devasa bagajı var. Ben iki bebek arasını sığrıyor üstüne birde bavullarımı koyuyordum. Multrijet motor zaten sesli çalışan bir motor. Bu sebeple motor sesini arabanın içine alıyor. Uzun yolda yol ve motor sesi biraz rahatsız edici olabiliyor. Çok yüksek hızlara kadar çıkabiliyor. Ama yerden yüksek olması sebebiyle yol tutuşu çok zayıf. Yan rüzgarlardan da etkileniyor. 

Fiat Albea Alınır Mı?

Dediğim gibi 10 yıla yakın bir süre Fiat Albea kullandım. Bu süre zarfında bana bir kere bile sorun çıkarmadı. Eğer konforlu ve lüks bir araba istiyorsanız Albea size göre değil. Ancak en sorunsuz ve ekonomik şekilde A noktasından B noktasına gitmekse amacınız Albea tam size göre diyebilirim. Yerli üretim olduğu için yedek parçaları hem ucuz hemde bol. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE