P0214 Soğuk Çalıştırma Enjektörü "2" Devre Arıza Kodu

 P0214 arıza kodu genel bir sorun olmasına rağmen, bazı marka ve modele göre değişik bir arızayı işaret ediyor olabilir. Bu sebeple çözümüne geçmeden önce aracınızın servis el kitabına gözgezdirin.

Başta dizel olmak üzere bazı otomobillerin motorunda soğuk çalıştırma enjektörü adı verilen bir parça bulunur. Bu enjektörün görevi soğuk havalarda motora gönderilecek havanın ilk ısıtılmasını sağlamaktır. Genelde 1 adet bulunmasına rağmen bazı motorlarda iki adet soğuk çalıştırma valfi bulunur. P0214 arıza koduda 2 soğuk çalıştırma enjektörü bulunan otomobiller için geçerlidir. 

P0214 Soğuk Çalıştırma Enjektörü 2 Arızası Belirtileri

Bu enjektör arıza yaptığı zaman aracınızın gösterge panelinde arıza lambası işareti yanacaktır. Daha sonra şu belirtiler olabilir:

  • Motorun zor çalışması
  • Yakıt tüketiminde artma
  • Motorda zengin karışım

P0214 Soğuk Çalıştırma Enjektörü 2 Arızası Nedenleri

  • Enjektöre gelen kablolarda bir kopma, kısa devre veya açıklık olabilir.
  • Enjektör arızalı olabilir.

P0214 Soğuk Çalıştırma Enjektörü 2 Arızası Tamiri

İlk olarak aracınız bir bilgisayara bağlayarak hangi arıza kodlarını verdiğini bulun. P0214 arıza kodunun yanında başka arıza kodları varsa mutlaka öncelikle onları halledin. Daha sonra P0214 arıza kodunu silin ve tekrar gelip gelmediğine bakın. Eğer tekrar çıkıyorsa soğuk çalıştırma valfinin değişmesi gerekmektedir. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE