Fiat Siena Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Tofaş-Fiat kuş serisi üretimi sonlandırma kararı aldıktan sonra otomobil piyasasında yeni modelleri sürmeye başladı. Bu modeller palio ve sienaydı. Bu yazımızda Fiat Siena incelemesi yapacağız.
Tofaş, şahin, doğan ve kartal ile artık daha fazla yol gidemeyeceğini anlatınca daha modern bir otomobil üretme amacı güdüyordu. Aslında şahin ve doğan'ı tek bir modelde birleştirmek istiyordu. Bu sebeple 1998 yılında Siena modelini tanıttı ve 1999 yılında satışa sundu.

Fiat Siena Nasıl Bir Araba?

İlk olarak 1999 yılında Türkiye'de üretilip tüm Avrupa'ya ihraç edilmiş bir otomobildir. Hatchback versiyonu ise Palio adını almıştır. İlk piyasaya çıktığında 1.4 ve 1.6 litrelik benzinli motorlar ile yer almıştır. 2000 yılında ise 1.2 litrelik motor seçeneği de getirilmiştir. 

  • 1.2 litre benzinli : 1.2 litre hacmindeki bu motor 74 beygir ve 104 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile tam uyumlu motor hacmi küçük olmasına rağmen oldukça seridir. Kolaylıkla yüksek hızlara çıkabilmektedir. Ancak torku düşük olduğu için yokuşlarda bayılabiliyor. 1.2 litre motorun şehir içi 9, şehir dışı 6 litre yakıt tüketimi var.
  • 1.4 litre benzinli : Motor hacmi büyüse de beygir gücü 1.2 olanlara göre daha düşüktür. 71 beygir güç üreten bu motor şehir içinde 9 şehir dışında 6 litre yakıt tüketiyor. Bu motorunda LPG ile uyumu tam. 
  • 1.6 litre benzinli : Daha fazla güçlü bir siena istiyorsanız 1.6 litre hacimli motor tam sizlik. Bu motor 101 beygir ve 142 Nm tork güç üretiyor. Yakıtı ise şehir içinde 11 litre şehir dışında 7 litre. 

Fiat siena'nın dizel motorlu versiyonu yoktur.  Ayrıca otomatik vitesli siena da yoktur.  En dolu donanım paketi "EL" olanlarıdır. O zamanlar opsiyonel olarak sunulan ön cam otomatiği, klima gibi özellikleri olan siena bulmak mümkündür. 

Fiat Siena Kullanıcı Yorumu

Siena'nın içine oturduğunuzda orta-alt kalitede bir malzeme ile karşılıaşıyorsunuz. Ön göğüste ve kapı kollarında sert plastikten malzeme kullanılmış. Bana koltukları çok sert geldi. Gerçi ne kadar siena, palio'ya bindiysem hepsinin koltuğu bana sert geldi. Neyse 1.2 litrelik motorun performansı güzel. Şehir içinde kasa ile uyumlu. Şehir dışı uzun yol ve yüksek hızlarda ise siena biraz sınıfta kalıyor. Yol ve motor sesini içeriye çok fazla alıyor. Yalıtımı zayıf olduğu için rüzgar sesini de kabin içerisinde duyabiliyorsunuz: 120 km/s hıza kadar pek bir şey yok ancak daha yüksek hızlarda yol tutuşu oldukça azalıyor. Bunun sebebinin aracın yere yüksekliğinin olması diye düşünüyorum. 1.4 litrelik motorlu olanı çekiş olarak biraz daha üstün olmasına daha yavaş kalıyor. 1.6 litrelik motorla ise siena adeta uçuyor. Bu motorla rahatlıka 150 km hızın üstüne çıkabilirsiniz. Ama dediğimiz gibi siena'nın güvenliği pek iyi olmadığı için yüksek hızlarda kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Fiat Siena Alınır Mı?

Bugün Türkiye'nin en çok satışan otomobil markalarından bir tanesi fiat'tır. Türkiye'nin her yerinde parçası ve ustası bulunabilir. Siena ile Palio'nun mekanik parçaları birbiriyle aynı bu sebeple mekanik parçaları hem ucuz hem de bol. Ancak Siena'nın arka kaporta bölümünün parçaları bir miktar daha pahalı. Siena öyle kolay kolay sorun çıkaran bir otomobil değil. İkinci el fiyatlarını da düşündüğümüzde alınabilecek bir otomobil olarak öne çıkıyor. Temiz kullanılmışı daha uzun yıllar kullanılabilir.


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

4 yorum

Ben 2015 ten bu yana fiat siena 16 16valf aracını kullanıyorum çok seri ve atık araba yolda giderken bir çok arabaya dikiz aynasından bakıyorum araba alacak arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim

Bende siena almayi düşünüyorum satimı en kolay piyasasi olan serisi hangisi bilgisi olan arkadaslar cvp larsa sevinirim ben 1.4 el diye biliyorum

Amortisör vurma sesi gibi arkası küt küt vuruyor.hemen hemen hepsinde aynı

BU YAZIYA YORUM EKLE