Tofaş Serçe Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Tofaş'ın 1984 - 1995 yılları arasında satmış olduğu serçe nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Serçe kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Tofaş fabrikalarında o zamanlar Murat 131 doğan ve şahin üretiliyordu. Murat 124 ile güzel satış rakamları yakalayan Tofaş, daha güncel kasa olan Serçe'yi 1984 yılında satışa sundu ve 1994 yılına kadar sattı.

Tofaş Serçe Nasıl Bir Araba

1984 yılında 1994 yılına kadar hiç bir değişiklik yapılmadan satılmıştır. B segmenti bir otomobil olan Serçe'nin 4 ileri manuel şanzımanlı vitesi vardır. 1.3 litre hacminde 65 beygir ve 102 Nm tork güç üreten  üstten eksantrikli bir motoru vardır. Aracın ağırlığı ise 895 kilogram. Serçe için Murat 124'ün makyajlanmış kasası diyebiliriz. Donanım olarak hiç bir özelliği yoktur.

Tofaş Serçe Kullanıcı Yorumu

Uygun fiyatlı bir tanesini alıp 1-2 ay kullandıktan sonra satmıştım. İçerisi oldukça geniş bir otomobil. ancak ön göğüs kalitesiz bir malzemeden yapıldığı için kolayca çatlıyor. Gösterge paneli ise 70'lerin otomobillerinden kalma bir görüntüsü var. Motor performansı çok iyi değil. Özellikle LPG'de şehir içinde yokuşlarda oldukça bayılıyor. Biraz dik bir yokuşa geldiğinizde iyice sağ şeritten yol alıyorsunuz. Kaportasında kullanılan çeliğin kalitesi iyi değil. Yol tutuşu çok zayıf. arkadan çekişli olması ve kasasın hafif olması sebebiyle çabucak savrulabiliyor. Ben bir keresinde 140 km/s hıza çıktım ama araba yerden kesiliyormuş hissi veriyor. Ayrıca motor, yol ve rüzgar sesini içeriye olabildiğince alıyor. 

Tofaş Serçe Alınır Mı?

Bugün serçe fiyatlarına baktığımız zaman, tofaş şahin ile hemen hemen aynı fiyatlara satılıyor. Bana soracak olursanız 5 vites şahin almak daha mantıklı geliyor. Yedek parça sıkıntısı bulunmuyor. İkinci el piyasası ise orta halli diyebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE