Murat 131 Doğan Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


80'li yıllarda çocuk olanlar çok iyi hatırlayacaktır. Sokaktan bir tane murat 131 doğan geçtiği zaman herkes vay arabaya bak diye döner bakardı. Peki bu murat 131 doğan nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
1980'li yılların başına gelindiğinde Tofaş yenilenme kararı aldı ve bir dizi değişikliğe gitti. Bu sebeple Murat 131 Doğan'ı piyasaya sürdü. İlk çıktığı zamanları hatırlıyorum. Zamanına göre en iyi otomobillerden bir tanesiydi. Yani bugün bir passat veya ne biliyim bir mondeo nasılsa murat 131 doğan da o demekti. 

Murat 131 Doğan Nasıl Araba?

1981 yılında tanıtılarak satışa sunulmuştur. Yani ilk modelleri 1982 modeldir. O zamanlar çok az arabada bulunan 5 vites seçeneği ile satışa çıkmıştır. Ayrıca şimdi bizler için bir şey ifade etmemesine rağmen o zamanlar ciddi bir yenilik olan devir saati de bulunmaktaydı. Tek bir motor seçeneği bulunan murat 131 doğan'da 1.6 litre hacimli motor 83 beygir ve 132 Nm tork güç üretiyor. Zamanına göre güçlü bir motor bu. Hatta o zamanlar gazetelerde "yeni doğan 1 tonluk römork çekebiliyor" diye haberler yapıyorlardı. Donanım olarak pek bir şey beklemeye gerek yok. Ancak o zamana göre, günümüzde elektrikli otomobil kadar değerli olan klima, 1996 yılında opsiyonel olarak murat 131 doğanlarda satılmaya başladı. Arkadan çekişli olan doğan'ın son hızı ise 160 km/s olarak ölçülmüş.

Murat 131 Doğan Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımın arabaya ihtiyacı olması sebebiyle kendi aracı olan murat 131 doğan'ı bana verdi. Bende fırsattan istifade biraz Doğan ile zaman geçirmek istedim. Altımdaki araba 30 yaşından daha büyük olmasına rağmen harika bir konforu var. Yalıtımı benim hoşuma gitti. Kendinden 10 yaş küçük otomobile nazaran daha az ses alıyor. Motor performansı orta seviye diyebilirim. Öyle pek aman aman ivmelenme beklemeyin. Ayrıca yılların verdiği yorgunluk nedeniyle motor gücünü baya bir kaybetmiş. Dik yokuşlarda iyice bayılıyor. 

Murat 131 Doğan Alınır Mı

Şuan en yenisini almak isterseniz 33 yılında olanını alacaksanız. Bu da aldığınız arabanın pek çok sorun çıkaracağı anlamına gelir. Bu modelde hangi otomobili alırsanız alın mutlaka sorun çıkaracaktır. Ancak burada murat 131 Doğan'ın bir avantajı var o da parçasının ucuz ve bol olması. Sorun çıkardığı zaman çok düşük bir paraya mal edebiliyorsunuz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE