Hyundai Elantra 1990 - 1995 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hyundai'nin C segmentinde ürettiği Elantra 1. nesil bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Hyundai 1990'lı yılların başından itibaren, Türkiye ve Avrupa pazarında daha fazla yer alabilmek adına 1990 yılında yeni bir model olan Elantra'yı satışa çıkardı. 1995 yılına kadar satılan 1. nesil kasalar 1996 yılında yerini 2. nesil elantra'ya bırakmıştır.

Hyundai Elantra (1990-1995) Nasıl Bir Araba?

Elantra'nın 1. nesil olanları sadece sedan kasa olarak satılmıştır. 1990 yılında ilk olarak satışa çıktıktan sonra 1993 yılında makyajlı kasaları satılmıştır. Makyajlı kasalarda arka stop farları daha değişiktir. Sadece GLS donanım paketiyle satılan Elantra'da "hidrolik direksiyon, klima ve dört cam otomatiği" gibi özellikler bulunmaktadır. 4 ileri otomatik ve 5 ileri manuel vitesli seçenekleri vardır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak

1.5 GLS : 84 beygir ve 124 Nm tork güç üretiyor. LPG ile tam uyumlu olan bu motorun şehir içi 11, şehir dışı ise 6 litre yakıt tüketimi var. Türkiye'de çok az sayıda satılmıştır. Performans olarak şehir içinde ivmelenmesi biraz kötü. 

1.6 GLS Benzinli : Elantra'nın en çok tutulan motor seçeneğidir. 114 beygir ve 139 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 13, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi var. Yine her uzak doğu arabasında olduğu gibi LPG ile tam uyumlu ve sorunsuz bir motor. Performans olarak gayet tatmin edici.

Hyundai Elantra (1990-1995) Kullanıcı Yorumu

Daha önce 1994 model bir Elantra sahibi oldum. Benim kullandığım 1.6 GLS paketiydi. İlk olarak iç mekan kalitesinden bahsedecek olursa, ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Ancak çatlama ve soyulma gibi şeyler olmuyor. Koltukları çok rahat bir otomobil. İçerisi çok geniş, ön koltukları kendime göre ayarladığımda arka diz mesafesi baya bir kalıyordu. Bagaj hacmi çok geniş içine iki bebek arabası bile sığıyor. Şehir içinde performansı tatmin edici. Dik yokuşlarda kolaylıkla ivmelenebiliyor. Otomatik vitesi gayet sorunsuz. Yokuşlarda geri kaydırma yapmıyor. Elantra 1. nesil fiyatına göre alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi. Uzun yolculuklarda çok konforlu bir yolculuk sunuyor. Yol tutuşu ortalamanın üzerinde. Motor sesini içeriye alırken, rüzgar ve yol sesini içine çok olmuyor. Ben 2 yıl boyunca kullandım bana bir kere bile sorun çıkarmadı. Kronik bir arızası da bulunmuyor. 

Hyundai Elantra (1990-1995) Alınır Mı?

Bu arabanın satıldığı fiyatlara baktığınızda, hemen hemen aynı paraya tofaş, reno 9 gibi modeller de satılıyor. Tamam yedek parçalarını bulmak biraz zor. Bulsanız bile o arabalara göre biraz daha pahalı. Ancak aynı paraya çok daha kaliteli bir otomobil sahibi olabilirsiniz. Yazımız tarihi itibariyle 30 bin liraya alınabilecek otomatik vitesli arabalar içerisinde en güzel olanlarından bir tanesi. İkinci el piyasası biraz zayıf. Bana soracak olursanız temiz kullanılmış bir tanesi alınıp gönül rahatlığıyla binilebilir.



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE