Honda City Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Honda tarafından b segmenti sedan otomobil olarak 2006 - 2011 yılları arasında üretilen City, nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

B segmenti hatchback kasa olarak Jazz ile devam eden Honda, b segmenti sedan bir otomobil ile yer almak için 2004 yılında yeni modeli City'i tanıttı. Aralık 2015'te Türkiye'de satışa sundu. Ancak istenilen satış rakamlarını yakalayamadığı için 2011 yılında üretimden kaldırıldı.

Honda City Nasıl Bir Araba? 

2006 yılında satılmaya başlanan City'nin 2008 yılında makyajlanmış yeni kasası piyasaya sürülmüştür. Donanım olarak "Comfort, Elite, ES, LS, Sport" paketleri bulunmaktadır ve Elite donanım seviyesi en full pakettir. Donanım olarak ABS, EBD, sürücü ve yolcu hava yastığı, dijital klima, elektrikli dört cam, hız sabitleyici (2009 sonrası) ve yol bilgisayarı gibi özellikleri bulunmaktadır. Honda City'nin bagaj hacmi 506 litre gibi devasa boyuttadır. 

İlginizi Çekebilir : Honda Accord (1990-1993) Nasıl Araba?

Türkiye'de 1.4 litre hacminde 16 valf 100 beygir ve  127 Nm tork güç üreten tek motor seçeneği ile satılmıştır. Bu motorun şehir içi 8, şehir dışı ise 6 litre yakıt tüketimi var. Ayrıca LPG ile tam uyumlu bir motordur. Honda City'nin 5 ileri manuel ve 5 ileri tam otomatik CVT şanzımanlı seçenekleri vardır.

Honda City Kullanıcı Yorumu

2006 yılından 2010 yılına kadar 4 yıl boyunca bir Honda City sahibi olduk. Şimdi size bu arabayı detaylıca anlatmaya çalışacağım. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi biraz düşük. Ha plastik aksamlarında bir çatlama veya solma olmuyor ama bildiğiniz sert plastik bir malzeme kullanılmış. Ama Honda City'nin ucuz aile otomobili olarak üretildiğini unutmayın. Ben bizin arabanın en çok yalıtımını severdim. Motor çalıştığı zaman arabanın içerisine hiç ses almazdı. 100 beygirlik motorun performansı güzel. Ancak şehir içinde arabada 4 kişi varken birde klima açılırsa gitmekte biraz zorlanıyordu. Bagajı kocaman olduğu için sanki kamyonet yükler gibi yükleyebiliyorduk. Uzun ve yüksek hızlarda performansı güzel. Ama yerden yüksek olması ve aerodinamik yapısı sebebiyle yol tutuşu biraz zayıftı. En sevmediğim yönlerinden bir tanesi de uzun yolda yanımdan kamyon, tır geçince arabanın rüzgar nedeniyle savrulmasıydı. Bir diğer eksi yönü ise yağmurlu havalarda yol ıslakken arkasını çok çabuk savuruyordu. Ancak yakıt olarak bana göre en az tüketimi olan otomobillerden bir tanesi. En son ne zaman gaz aldığımızı unuturduk. LPG ile çok uyumlu bir motor olduğu için doğru işçilik kullanıldığı zaman motor arıza lambası yanmıyor. Yüksek hızlarda çok stabil değil ama araba yüksek hızlara kolaylıkla çıkabiliyor. Ben 190 km/s hızı gördüm.

Honda City Alınır Mı?

Eğer amacınız daha çok şehir içinde kullanmak ve bagaja çok ihtiyacınız varsa Honda City tam size göre diyebilirim. Rakipleri arasında en sorunsuz olan otomobil arasında yer alır. Honda City'nin ikinci el piyasası biraz zayıf. Öyle alır kâr eder satarım mantığındaysanız pek size göre değil. Ancak temiz bir tanesi alınıp uzu yıllar boyunca sorunsuzca kullanılabilir.

otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE