30 Bin Liraya Otomatik Araba Tavsiyesi - 2021

Herkesin her zaman yüksek fiyatlara araba almak gibi bir bütçesi yoktur. Herkes parasına göre en iyi otomobili almak ister. Bu yazımızda size 30 bin liraya alınabilecek otomatik arabaları göstereceğiz.

İkinci el piyasasının durumu malum. Daha 1 yıl önce 15-20 bin lira olan arabaların fiyatları 30 bin liranın üstüne çıktı. Aslında 30 bin lira az bir rakam olmamasına rağmen artık bir otomobil almak için az bir para. Hele ki almak isteğiniz araba otomatik vitesliyse 30 bin liraya bulmanız daha zor olacaktır. İşte 30 bin liraya araba tavsiyesi 

30 Bin Liraya Alınabilecek Otomatik Arabalar

1- Citroen Xsara (1998 - 2000)

1.8 motorlu olanlarından alınabilir. Otomatik şanzımanları eğer temiz kullanıldıysa sıkıntı çıkarmaz. Ama çok narindir yani sert kullanmaya gelmez. Yine de tercih edilebilecek bir seçenektir. Almadan önce şanzımanını anlayan bir ustaya iyice göstermeniz sizin yararınıza olacaktır. Otomatik şanzımanı 5 ileri viteslidir. (Bkz : Citroen Xsara Nasıl Bir Araba? )


2- Ford Festiva (1993 - 1995)

Ford, Kia ortaklığıyla üretilen bir b segmenti otomobildir. 4 ileri otomatik şanzımanı sorunsuzdur. Ancak yine de almadan önce iyi bir ustaya gösterin. Ford festiva küçük ve güçsüz bir motora sahip otomobil olduğunu unutmayın. (Bkz: Ford Festiva Nasıl Bir Araba?)


3- Honda Civic (1992 - 1994)

Sorunsuzluğuyla meşhur bir Japon markası olan Honda'nın 1992, 1993 ve 1994 modellerinin otomatik vitesli olanlarından 30 bin liraya bulabilirsiniz. 4 ileri viteslidir. Ancak hondalar daha çok gençler tarafından tercih edilen otomobiller olduğu için almadan önce anlayan birisine şanzımanını sıkıca göstermelisiniz.


4 -Kia Sephia (1996 - 1997)

30 bin liraya alabileceğiniz en sorunsuz ve iyi otomatik arabalardan bir tanesidir. Otomatik şanzımanı taş gibi sağlamdır ve sorunsuzdur. Ancak Kia Sephia'nın ikinci el piyasası çok zayıftır ve anlayan ustası azdır. Almadan önce bunu göz önünde bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır. (Bkz: Kia Sephia Nasıl Araba?)


5 - Mazda 323

30 bin liraya alabileceğiniz en kaliteli arabalardan bir tanesidir. Mazda her zaman çok kaliteli ve rahat otomobiller üretmiştir. Otomatik şanzımanı da oldukça sorunsuzdur. Ancak 323'ün ikinci eli biraz yavaştır. Ama kendine has bir alıcı kitlesi vardır. Bana göre bu fiyatlara alınabilecek en iyi otomatik arabaların başında gelir. (Bkz: Mazda 323 Nasıl Bir Araba?)


6- Opel Vectra (1992 - 1994)

30 bin liraya D segmenti otomatik bir araba arıyorsanız Opel Vectra A tercih edilebilir. Ancak şunu unutmayın. Otomatik şanzımanı çok narindir ve çabuk sorun çıkarır. Almadan önce mutlaka gösterin hatta geçmişini bilmediğiniz bir Opel Vectra'nın otomatiğini almayın.


7- Proton 415 (1998 -1999)

Malezya üretimi olan Proton bir dönem ülkemizde de satılmıştı. Otomatik şanzımanı mitsubishi tarafından üretilmiştir. Son derece sorunsuz ve sağlam bir şanzımandır. Ancak Proton'un yedek parçaları ve ikinci el piyasası çok yavaştır. 


8- Toyota Corolla (1988 - 1992)

Dünyanın en çok satılan modellerinden bir tanesi olan Corolla'nın birinci kasasının otomatik vitesli olanlarını 30 bin liraya bulabilirsiniz. Sağlam olmasına rağmen 30 yaşını çoktan geçen bu arabalar illaki ufak tefek arızalar verecektir. 

Evet buraya kadar alabileceğiniz otomatik vitesli arabaları açıkladık. Bu yazı 2020 - 2021 yılları için geçerlidir. Belki fiyatlar daha fazla artacaktır. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE