Eagle Talon Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Amerika'da 1988 yılında kurulmuş olan Eagle istediği satış rakamlarına ulaşamayınca 1999 yılında iflas etmiştir ve üretimini sonlandırmıştır. Bu hafta sonu kısa bir süre Eagle Talon model otomobili kullandım. 

Eagle Talon, Türkçe karşılığıyla Kartal Pençesi adıyla üretilmiştir. 4 İleri otomatik ve 5 ileri manuel şanzımanlı seçenekleri vardır. İki çeker ve dört çeker aktarma organları versiyonları vardır. İki çeker olanları dört silindirli 140 beygirlik 2.0 litre hacimli motora sahiptir. Dört çeker (AWD) olanları ise 2.0 litrelik 210 beygirlik motora sahip bir canavardır. Talon'da klima, ABS, Hidrolik direksiyon gibi özellikler mevcuttur.

Eagle Talon Kullanıcı Yorumu

Bu hafta sonu otomobil meraklısı bir yakınım Amerikadan getirtiği Talon ile beni de aldı. Eagle Talon'u birazda ben test etme fırsatı buldum. İlk olarak arabanın içine oturduğunuzda Amerikan otomobilinde olduğunuzu hemen anlayabiliyorsunuz. Talon'un içerisinde herşey şoförün hemen önünde gösterge panelinin etrafında toplanmış. Hatta orta havalandırma ızgaraları bile şoför'e bakıyor. Talon'un Plymouth Laser ile ikiz kardeş olduklarını söylemeliyim. Şehir içinde turlarken herkesin dönüp arabaya baktığını görebiliyordum. 210 beygirlik motoru gaza bastığınız anda arabayı şahlandırıyor. Ankara sokaklarında güzelce gezdikten sonra yüksek hız performansını test etmek için otobana çıktım. 200 km/s hıza kadar çıktı ve bana mısın demedi. Bu Amerikalıların gösteriş ve güce ne derece meraklı olduklarını bir kere daha anladım. 

Eagle Talon Alını Mı?

Şuan için Türkiye'de satılık bir Eagle Talon bulmak bile çok zor bir olasılık. Bu otomobile sahip olacaksanız mutlaka bir araba koleksiyonunuzun olması gerekiyor. Ya değilse alır hergün binerim diyebileceğiniz bir araba değil. Yedek parçasını bırakın Türkiye'de Avrupa'da bile bulamazsınız. Amerika'dan gelmesini beklemek zorunda kalırsınız. Ha motor parçalarından bazıları mitsubishi ile uyumlu ama kaporta aksamını Türkiye'de hiç bir yerde bulamazsınız. Bu yüzden ben koleksiyonluk kimsede olmayan bir otomobil sahibi olmak istiyorum derseniz alıp binebilirsiniz.



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

çok tutulmayan araba ama tasarımı yinede efsane

BU YAZIYA YORUM EKLE