Plymouth Laser 2.0 L Nasıl Araba, Kullanıcı Yorumu

Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olan bu otomobil ile biraz vakit geçirme fırsatı buldum. Peki ya Plymouth Laser nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğim.
Aracın sahibi olan arkadaşım özel merakı için 1992 model bir Laser almış. İçerisinde 2.0 litre hacminde 195 beygirlik bir motor bulunuyor. 
Türkiye'de nadir bulunan bu süper aracın arkadaşımda olduğunu duyunca bir sürebilirmiyim diye rica ettim. O da sağolsun beni kırmayarak Plymouth Laser'i getirdi. Direksiyona oturduğumda daha önce hiç bir otomobile benzemediğini fark ettim. 1992 model olmasına rağmen oldukça teknolojik geldi bana. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesine deyim yerindeyse hayran kaldım. Bir süper otomobilde ne olması gerekiyorsa Plymouth Laser'de o mevcuttu. Marşa basıp çalıştırdıktan sonra motorun o sesi harika bir his bırakıyor insanda. Ankara caddelerinde turlarken herkesin dönüp Plymouth Laser'e baktığını gördüm. 
Ancak ben onu yüksek hızlarda denemek istiyordum ve otobana çıktım. Otobana doğru yol alırken arkadaşıma, yedek parçalarını felan nasıl bulabildiğini sordum. Verdiği cevap, Türkiye'de hiç bir parçası yok, İngiltere'den getirtiyorum oldu. 
Gaza yüklendiğimde bir anda 180 km/s hıza çıkması beni benden aldı. Harika bir performansı vardı. Yol tutuşu harikaydı. 
Ancak fazla uzatmadan aracı arkadaşıma teslim ettim. Bendeyken başına bir şey gelmesini istemezdim. 
Uzun lafın kısası, Plymouth Laser alınır mı diye soracak olursanız, eğer paranız ve arıza yaptığında bekleyecek zamanınız çoksa alınabilir. Ama sadece hobi amaçlı olarak. Yoksa benim 40 bin liram var bir Laser alıyım derseniz o zaman araba değil, kapının önünde duracak bir demir yığını almış olursunuz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

araba varya bu araba eagle talonla ikiz kardeş olduklarını zaten kanıtlıyor

BU YAZIYA YORUM EKLE