Opel Ascona Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Opel tarafından bir dönem ülkemizde de satılan Ascona nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Opel ascona 1970'li yıllardan 1988 yılına kadar üretilmiştir. Türkiye'de fazla tutulmadığı için yollarda bir ascona görmeniz zordur. 

Opel Ascona Nasıl Bir Araba?

1.6 benzinli motora sahip olanları 75 beygir, 1.8 benzinli benzinli olanları 84 beygir gücündedir. Ayrıca 1.6 dizel motora sahiplanları vardır ve bu motor 54 beygir güç üretir. Ascona'nın 5 ileri manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri vardır. Yakıt tüketimi 1.6 benzinli için şehir içi 11, şehir dışı 8, 1.8 benzinli şehir içi 10, şehir dışı 7 litre. 1.6 D yani dizel olanların ise şehir içi 8 şehir dışı 5 litre yakıt tüketimi var. GLS en dolu donanım paketi olup, hidrolik direksiyon ve elektrikli aynalar gibi özellikleri bulunmaktadır.
Bunlarda ilginizi çekebilir

Opel Ascona Kullanıcı Yorumu

1.6 litre benzinli / lpg'li olanını bir müddet kullandım. Ascona'nın içi oldukça geniş. Ön göğüste kötü plastikten malzeme kullanılmış. Yılların da vermiş olduğu yorgunluk nedeniyle çatlamış. Ama koltukları felan rahat. Ön koltuğu 1.80'lik kendi boyuma göre ayarladığımda arka diz mesafesi hala vardı. Şehir içinde biraz hantal kalıyor. Ayrıca motoru sesli çalışıyor. Uzun yolda ve yüksek hızlarda denemek için otobana çıktım. 140 km/s hıza kadar çıktım ama daha fazlasına cesaret edemedim. Yol ve motor sesini içeriye alıyor. 90 kilometrede hızdan sonra kapı aralarından rüzgar alıyor içeriye. Yol tutuşu orta seviyelerde diyebilirim. Ama dediğim gibi bugün alacağınız en yeni Ascona 33 yaşında olacak. Fazla hıza gelmez yani.

Opel Ascona Alınır Mı? 

Şimdi klasik araba meraklıları bu arabaya bakabilir. Ancak ascona klasik bir araba değil, bildiğiniz eski bir otomobil. Zaten ikinci el fiyatları da ascona'ya göre pahalı. Yedek parçasını bırakın opel servislerinde bulmayı, hurdacılarda bile zor bulursunuz. Eğer özel bir ilginiz yoksa, Opel ascona almak bence mantıklı değil. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE