Opel Astra F (1991 - 1998) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Opel'in 1991 yılında tanıtıp Avrupa ile birlikte Türkiye'de de 1992 yılında itibaren satmaya başladığı Astra, nasıl bir araba alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. İşte Opel Astra F kasa incelemesi.
Opel her zaman zamanının ötesinde otomobiller üreten bir marka olmuştur. Astra bile 1992 yılında yollarda görülmeye başladığında o zamanlara göre en güzel tasarımlı ve kaliteli otomobillerden bir tanesiydi.
Opel Astra F Kasa Nasıl Bir Araba
Otomobil piyasasında yeni tasarımlı ile alıcıların karşısına çıkan Opel Astra 3 farklı motor seçeneği ile piyasaya sürüldü.
1.4 benzinli : Karbüratörlü olan bu motor 60 beygir güç üretmektedir. Şehir içi 10, şehir dışı 7 litre yakıt tüketimi var.
1.6 benzinli : Bu motor karbüratörlüdür. 75 beygir güç üretmektedir. Şehir içi 9, şehir dışı 6 litre yakıt tüketimi var. En çok tutulan motor seçeneklerindendir.
1.6 benzinli (ecotech) : 1995 yılında Opel tarafından kullanılmaya başlayan Ecotech motorlar o zamana kadar üretilmiş en sağlam ve teknolojik motorlar arasındadır. Opel bu motoru uzun yıllar boyunca ufak tefek değişiklikler yaparak kullanmaya devam etmiştir. 1.6 litre benzinli ecotech motor 100 beygir ve 135 Nm tork güç üretmektedir. LPG ile uyumlu bir motordur.
2.0 benzinli  : 136 beygir ve  186 Nm tork güç üreten bu motor ülkemizde fazla tutulmamıştır. Şehir içinde 12, şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi mevcut.
Ayrıca Opel astra F kasanın 1.7 litrelik dizel motorlu olanları da mevcut. Ancak çok fazla satılmamıştır.
Donanım olarak bakacak olursak 1992 yılında ön cam otomatiği olan modeller vardır. 1994 yılında ise Astra F'ye hidrolik direksiyon seçeneği getirilmiştir. 1995 yılında ise ecotech motorla birlikte hidrolik direksiyon standart hale gelmiştir. 1996 yılından itibaren ise klima, arka otomatik camlar, airbag ve ABS gibi donanım özellikleri eklenmiştir.
Opel astra'nın 3 ve 5 kapılı Hatchback, sedan ve stationwagon kasa tipleri vardır.  Ayrıca manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır.

Opel Astra F Kullanıcı Yorumu

Yaklaşık 2 yıl kadar 1.6 litre ecotech motorlu olanından kullandım. Astra F gerçektende üretildiği yıllar göz önüne alındığında oldukça kaliteli bir otomobil. Mesela ön göğüs ve kapı kollarında çok kaliteli bir malzeme kullanılmıştır. Motor performansı orta seviyededir. Yani tam bir aile arabasıdır. Bakımlı olmak şartıyla kolay kolay sorun çıkarmaz. Kliması başarılıdır. Ecotech motor oldukça sessiz çalışmaktadır. Çok sıkıştırmazsanız motorun sesini hiç duymadan yolculuk yapabilirsiniz.  Ben uzun yolda denemek amacıyla 180 km/s hıza kadar çıktım. Yol ve motor sesini içeriye fazla almaz. 

Opel Astra F Alınır Mı?

En yenisinin üzerinden 22 yılın üzerinde bir zaman geçmesine rağmen ülkemizde hala rağbet gören bir otomobildir. yedek parça ve usta sıkıntısı çekilmeyecek bir otomobildir. Temiz kullanılmış ve ecotech motora sahip olan bir opel astra f daha uzun yıllar sorun çıkarmadan kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE