Opel Corsa C (2001 - 2006) Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Opel'in Türkiye'de en çok satılan iki modelinden birisi olan Corsa'nın C kasası nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Tasarımlarıyla her zaman çağın ilerisinde bir marka olan Opel'in hatchback olarak ürettiği Corsa b'nin yüzü 2000 yılının başlarına doğru biraz eskimiştir. Bu sebeple Corsa adını kullanarak yeni bir araç tasarlayan Opel "2000 yılının ekim ayında" yeni Corsa C'yi tanıttı ve 2001 yılında Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışa sundu. 2006 yılında ise Corsa D ile yeni kasası satılmaya başladı. 

Opel Corsa C Nasıl Bir Araba?

7 farklı motor seçeneği ve 3 temel donanım paketiyle satışa çıkmıştır. İlk olarak motorlarına biraz göz atacak olursak
1.0 litre benzinli : 3 silindirli olan bu motor 60 beygir ve 85 Nm tork güç üretiyor. Yakıt tüketimi şehir içinde 7, şehir dışında 5 litre. Ancak performans bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Rampaları felan çıkarkan aracınızı en sağa çekip öyle çıkmasına alışmalısınız.
1.2 litre benzinli : 4 silindirli olan motor 75 beygir ve 110 Nm tork güç üretiyor. Şehir içi 8, şehir dışı 5 litre yakıt tüketimi var. Peformans olarak biraz daha tatmin edici. LPG ile uyumu düzgün bir montajla mevcut.
1.4 litre benzinli : yine 4 silindirli olan bu motor 90 beygir ve 125 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde performansı çok güzel. Yokuşlarda falan güzel ivlemeniyor. Yakıt tüketimi ise  şehir içinde 8, şehir dışında 5 litre olarak ölçülüyor. 
1.3 CDTI Dizel : 70 beygirlik bu motorun tork gücü 170 Nm. Aslında kağıt üzerinde pek yüksek değil gibi görünse de çok performanslı bir motor. Corsa C'yi resmen uçuruyor. 1.3 CDTI motorun şehir içi 5.5, şehir dışı 3.9 litre gibi inanılmaz bir az yakıtı var. 
Ayrıca Opel Corsa C'nin 1.2 twinport ve 1.4 twinport motorlu olanları da mevcuttur. Donanım paketleri olarak "essentia en boş, enjoy orta dolu ve cosmo en full yani dolu" donanım paketidir. Hatta benzin motorlu essentia'da ABS yoktur.

Opel Corsa C Kullanıcı Yorumu


1.3 CDTI dizel otomatik (easytronic) ve 1.4 twinport kullanmış birisi olarak şimdi sizlere araç hakkında biraz birşeyler anlatacağım. 1.4 litre benzinli olanından konuşacak olursa, şehir içi performansı güzel, uzun yolda ise 150 km/s hıza kadar rahatlıkla çıkabiliyor. Yol tutuşu ortalama seviyelerde diyebilirim.Motor ve yol sesini içeriye fazla almıyor. Ama yüksek hızlarda rüzgar ve motor sesini alıyor. 1.3 dizel olanı için konuşacak olursak, motorunun performansı güzel, ancak çok sesli çalışıyor. Şehir içinde Corsa'yı rahatlıkla ivlendiriyor, ayrıca yakıt olarak piyasanın en az yakan arabalarından bir tanesi. Burada şu easytronic vitese bir parantez açmak istiyorum. Özellikle yokuş çıkarken vites baya bir kafa karışıklığı yaşıyor. Vites geçişlerini sanki acemi birisi manuel araba kullanıyor gibi hissediyorsunuz. Bana soracak olursanız bu otomatik şanzıman seçeneğinden uzak durun.

Opel Corsa C Alınır Mı?

Şimdi Corsa kendine has bir ikinci el piyasası olan model. Özellikle bayan ve genç sürücüler oldukça tercih ediyorlar. Türkiye'nin hiç bir yerinde yedek parça ve servis sıkıntısı çekilmeyecek bir otomobil. Ancak hangi aracı alırsanız alın en temiz kullanılmış olanını almaya özen gösterin diyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE