Chevrolet Camaro Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Bugün bir tane Chevrolet Camaro ile vakit geçirme fırsatı buldum. Bu yazımda sizlere Chevrolet Camaro'nun nasıl bir araba olduğunu inceleyeceğiz. Ayrıca Chevrolet Camaro alınır mı sorusuna yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Chevrolet dediğimiz zaman aklımıza hemen cruze, lacetti gibi modeller geliyor. Chevrolet Camaro'yu anlatmaya başlamadan önce Chevrolet hakkında kısa bir bilgi veriyim. Chevrolet safkan bir Amerikan markasıdır. Yani kalın, cüsseli ve güçlü otomobilleri ile ünlüdür. Ancak, Amerika dışında bir pazar yakalamak isteyen Chevrolet, Daewoo'nun ürettiği otomobillere Chevrolet logosu takarak Avrupa ve Türkiye'de satışa sunmuştur. Zaten 2004 yılında Türkiye pazarına giren marka 2015 yılında çıkmıştır. Ancak Chevrolet Amerika'da her zaman en çok satılan araçlardan bir tanesidir.

Chevrolet Camaro Nasıl Bir Araba?

Camaro safkan bir Amerikan arabasıdır ve 50 yılı aşkın bir süredir üretilmektedir. İlk olarak 1967 yılında üretilmiştir ve halen üretilmeye devam etmektedir. Genelde V8 gibi güçlü motoruyla bilinmektedir ve en büyük rakibi Ford Mustang'dır. Ülkemize halen ithal edilen Camaro'nun genelde 4 silindirli motorları gelmektedir. Bu motor 275 beygirlik devasa bir güç üretmektedir. Donanım olarak Amerikan araçlarının neredeyse hepsinde ortak olan konfor ön plana çıkarılmıştır. Her şeyin en büyüğü ve en güçlüsü kullanılmıştır. Örneğin Camaro'nun kliması bile bildiğimiz diğer otomobillerden çok daha güçlüdür. Ayrıca Camaro arkadan itişlidir ve 8 ileri otomatik şanzımanı vardır.

Chevrolet Camaro Kullanıcı Yorumu

Bir arkadaşımdan aldığım Camaro ile hem Ankara şehir içinde hemde otobanda test fırsatı buldum. Motorunu çalıştırdığınız anda motorun o güçlü sesi aracın içerisinde duyuluyor. Şehir içerisinde gayet performanslı bir motoru var. Tek kapılı olmasına rağmen arka tarafı oldukça geniş. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi güzel. Yumuşak sert arası bir malzeme kullanılmış. Yokuşlarda ivmelenmesi felan çok harika. 4 Silindirli olmasına rağmen gayet yüksek performans sunuyor. Ama ben uzun yol ve yüksek hız testini merak ediyordum. Bu sebeple otobana çıktım ve gaza yüklendim. Otomatik şanzımanı vites geçişlerini hiç hissettirmiyor. Camaro kısa sürede 100 km hıza çıkıyor. Son hız ise ben 220 yaptım ancak daha bassam gider gibiydi. Yol tutuşu çok güzel, yüksek hızda asfalta sağlam bastığını hissediyorsunuz. Yol ve rüzgar sesini içeriye almıyor. Ancak motor sesini biraz duyabiliyorsunuz. Camaro'nun motoru bu kadar güçlü olmasına rağmen yakıt tüketimi şehir içinde 12, şehir dışında ise 7.5 litre. Ama bu değerler sakin kullanımlarda tabikide.

Chevrolet Camaro Alınır Mı?

Eğer Amerikan arabalarından hoşlanıyorsanız mustang ile birlikte alabileceğiniz iki arabadan bir tanesi Chevrolet Camaro. Yedek parça olarak malesef Amerika'dan parça gelmesini beklemek zorundasınız. Çünkü Türkiye'de bir yetkili servisi bulunmuyor.Yine de heybetli ve güçlü bir otomobil sahibi olmak isteyenler tercih edebilir. Zaten kendi sınıfındaki hangi arabanın parçası kolay bulunabiliyor ki. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE