Chevrolet Epica Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Chevrolet'in D segmenti için ürettiği ancak istediği satış rakamlarını yakalayamayan Chevrolet tarafından Türkiye'de 2006 ile 2011 yılları arasında sattığı otomobil markasıdır. Peki Chevrolet Epica nasıl bir araba? Alınır mı? Gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumlarına yer vereceğiz.
2004 yılında Avrupa pazarına açılan Chevrolet, D segmentinde pazar payı almak istiyordu. Aslında çıkışındaki amacı orta sınıf gelir grubuna ait kişilere mümkün olan en lüks otomobile sahip olabilmelerini sağlamaktı. Güney Koreli otomobil üreticisi Daewoo fabrikalarında üretilen Epica'lar Avrupa'ya ithal edilmeye başladı. Aynı otomobil Güney Kore ve Asya pazarında Daewoo Tosca adıyla satılmıştır. Ayrıca Chevrolet Epica, Opel Vectra şasesi kullanılmıştır. Yani sadece kaportası ve tasarımı değiştirilmiş Opel Vectra dersek yeridir. 

Chevrolet Epica Nasıl Araba?

Chevrolet bu aracını piyasaya sürerken " makam arabası tarzı aile otomobili" sloganıyla pazarlamaya çalıştı. 2006 yılında piyasaya sürüldüğünde 2.0 litre 141 beygir gücünde benzinli ve 2.0 litre hacimli 148 beygir 320 Nm tork gücünde dizel motor seçenekleriyle yer aldı. Ayrıca 6 ileri otomatik şanzıman ile manuel vites seçenekleri de vardı. D segmenti otomobiller genelde donanım ve iç hacim olarak geniş olmasıyla meşhurdurlar. Chevrolet Epica'da oldukça donanımlı bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Epica'da ABS, EBD, ESP gibi güvenlik sistemleri bulunurken, 6 hava yastığı, dijital klima, yol bilgisayarı, elektrikli koltuklar, hız sabitleyici (cruise control) ve yağmur far sensörü gibi pek çok donanıma sahiptir.

Chevrolet Epica Kullanıcı Yorumu

İki gün geçirdiğim Epica'nın içerisine oturduğumda kalitesi hemen dikkatimi çekti. Hatta beklediğimden daha kaliteli bir ön göğüs ve kapı kolları döşemesine sahipti. Ön koltuklarını kendime göre ayarladıktan sonra arka koltuğa oturduğumda dizlerimin ön koltuğun arkasına değmesine daha mesafe vardı. 2007 model bir passat veya mondeo ile kıyasladığımda içi daha geniş gibi geldi bana. Ancak Epica'nın iç mekanı gerçekten çok ferah ve geniş. Dört kişi rahatlıkla yolculuk yapabilir. Test ettiğim 2.0 D LT modeli olduğu için en dolu paketiydi. Kontağı çalıştırıp yola çıktığımda önce şehir içinde biraz deneme yapıyım dedim. Dik Ankara yokuşlarında otomatik vitesi geriye hiç kaydırmadan kalkabiliyor. Vites geçişlerinin biraz sarsıntılı olduğunu söylemeliyim ama rahatsız edici boyutlarda değil. 148 beygirlik motoru Epica için oldukça güçlü, yokuşlarda bayılmıyor ve kolaylıkla ivmelenebiliyor. Uzun yolda ise D segmenti bir arabada olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Muhteşem bir yol tutuşu var. 160 km hızla gitmeme rağmen sanki 90 ile gidiyormuşum gibi bir his verdi. Yalıtımını gayet başarılı buldum. Yüksek hızlarda bile yol ve motor sesini içeriye almıyordu. Ses sisteminden bahsetmek gerekirse, 6 hoparlörlü Cd çalar bir teybi var. Ancak aux ve usb girişi bulunuyor. 2011 modellerinde olduğunu öğrendim ancak.
Chevrolet Epica içi 


Chevrolet Epica Alınır Mı?

D segmenti otomobil pazarının en acımasız olduğu yer. Bu pazarda ne kaliteli otomobiller satılmadığı için çok düşük fiyatlara satılıyor. Örneğin bir Toyota Avensis, Ford Mondeo, Renault Latitute, Talisman pazarda hak ettiği değeri bulumadığı için bir alt sınıf c segmentilerinden daha ucuza satılıyor. Chevrolet Epica ise bu saydıklarımdan daha düşük satış rakamları tutturduğu için daha kötü durumda. Yani bu fiyatlara böyle bir kalitede arabaya binebilmek için tek sebep piyasada tutulmaması olabilirdi. Chevrolet Epica dizel şehir içinde 11 litre, şehir dışında 7 litre yakıt tüketiyor. Yakıt olarak biraz fazla yaktığını söylemeliyim. Mekanik ve motor kısmı parçaları konusunda bir sorun bulunmuyor. Opel ile aynı parçaları kullandığı için temin edilebilir. Ancak kaporta aksamı parçalarının pahalı ve bulunması zor olduğunu belirtelim. Epica'nın bilinen kronik bir sorunu bulunmuyor. Yakıtını es geçerseniz kaporta parçaları internetten temin edilebiliyor. Bu fiyatlara alınabilir bir otomobil olarak düşünüyorum.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE