Chevrolet Kalos Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Chevrolet'in Türkiye'de ilk satmaya başladığı otomobil olan Kalos hakkında bir inceleme yapacağız. Chevrolet Kalos nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumu yapacağız.
1990'lı yılların başından itibaren Daewoo markası, Chevrolet ve Opel gibi markaları da bünyesinde bulunduran General Motor firmasına satıldı. Daewoo tarafından üretilen otomobillerde General Motor'un Opellerde kullandığı motorlar kullanılmaya başladı. 2003 yılında Avrupa pazarına ucuz ama kaliteli otomobiller satmak isteyen General Motor, Daewoo tarafından üretilen otomobillerde Chevrolet logosu takarak, satmaya başladı. EuroNcap çarpışma testlerinden 3 yıldız almıştır.  Güney Kore ve Asya pazarında Daewoo Kalos olarak satılan otomobiller Türkiye ve Avrupa'da Chevrolet Kalos olarak satılmaya başladı.

Chevrolet Kalos Nasıl Araba?

Tüm Avrupa ile ülkemizde 2004 yılında satılmaya başlanan Chevrolet Kalos'un iki farklı motor seçeneği plazalarda yerini aldı. 1.2 litre hacimli motoru 72 beygir ve 104 Nm tork güç üretiyor. 1.4 litre hacimli motorlar ise 94 beygir ve 130 Nm tork güç üretiyor. Kalos'un en dolu paketi ise Chevrolet Kalos SX olarak belirlenmiş. Bu donanım paketinde 2 veya 4 hava yastığı, klima, 4 cam otomatiği, ABS gibi donanım özellikleri bulunuyor. Chevrolet Kalos'un 2006 yılında satışı sonlandırılarak Aveo ile devam edilmiştir. Chevrolet Kalos'un yakıt tüketimi ise şehir içinde 8.6, şehir dışında 6.1 litre olarak olarak ölçülmüş. Ama bu fabrika verileri olduğu için gerçek kullandığımda şehir içinde 10 litre, şehir dışında 7 litre tüketimi var. 1.2 litre hacimli motora sahip olanlar ise 1 litre daha fazla yakmaktadır. Mekanik parçlarının fiyatları uygun. Çünkü motorda ve şanzımanda kullanılan çoğu parçası Opel ile uyumlu. Ancak kaporta aksamındaki parçaların pahalı olduğunu belirtelim. Chevrolet Kalos'un Hatchback ve Sedan kasa tipleri var. 

Chevrolet Kalos Kullanıcı Yorumu

Kalos'un B segmenti bir otomobil olduğunu hepimiz biliyoruz. Aracın içerisine daha oturduğum anda, genişliği hemen gözüme çarptı. C segmenti otomobillerden hiç aşağı kalır bir yanı yok. Ön koltukları kendime göre ayarladıktan sonra arka koltuğa oturduğumda diz mesafesi yeterliydi. Yani iç kullanım alanı gayet geniş bir otomobil diyebiliriz. Aracın sahibiyle konuştuğumda kaportasının zayıf olduğunu söyledi. Ufak çarpışmalarda bile kaportasında kullanılan sacın büküldüğünü söyledi. İç aksamında kullanılan malzeme kalitesi düşük. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Chevrolet Kalos ile şehir içinde biraz tur atmak için marşa bastım. Benim kullandığım 1.4 litre hacimli motor olanıydı. Yola çıktığım anda ön göğüsün derin olması ve ön direklerin kalın olmasından dolayı görüş açısının dar olması dikkatimi çekti. Klimayı açtığımda motorun çekiş gücü bariz bir şekilde zayıfladı. Klima açıkken yokuşlarda kalkışlarda ivlemelenmesi biraz zayıf kalıyor. Ancak performans olarak orta derecede olduğunu söyleyim. Birazda yüksek hız testi yapmak için otobana çıktım. Sürüşü zevkli olan Kalos, 100 - 110 km/s hıza kadar bir şey yok, ancak daha yüksek hızlarda rüzgar ve yol sesini içeriye alıyor. Yalıtımı zayıf yapılmış. Son hız testi yapmak için gaza yüklendiğimde 160 km/s hıza kadar çıktı. Ancak yüksek hızlarda aracın yol tutuşu neredeyse hiç yok gibi. Yüksek hızlara gelmeyecek bir otomobil Chevrolet Kalos. Frenleri dikkatimi çeken başka detay oldu. Aracı çok kısa mesafede durduran bir fren sistemi var.

Chevrolet Kalos Alınır Mı?

B segmenti hatchback otomobiller arasında emsallerine göre bariz şekilde ucuz olan Kalos, özellikle bayan ve genç sürücüler için ideal gibi duruyor. Şehir içi kullanımlar için ideal bir otomobil. Ancak sık sık uzun yolda kullanacaksanız sizi biraz üzebilir. Yedek parça sıkıntııs büyükşehirlerde yok. Ancak küçük şehirlerde özellikle kaporta aksamındaki parçaların bulunması zor oluyor. Chevrolet Kalos'un öyle çok büyük bir kronik sorunları bulunmuyor. Eğer temiz kullanılmış bir Kalos bulursanız alınabilecek bir otomobildir.

Otomobil haber / otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE