Peugeot 406 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


D segmenti otomobil pazarının belkide en acımasız olduğu kısım. Pek çok kaliteli marka hiç olup gitti. Peugeot 406'da bu segmentte yer alan kaliteli bir otomobil. Ancak ha ettiği değeri bir türlü görememiştir. Peki Peugeot 406 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Citroen Xantia ile istediği satış rakamlarını elde edemeyen PSA (citroen-peugeot ortaklığı) D segmentinde yeni bir model ile yer almak istiyordu. Peugeot 405'in tasarımının da çağın geride kalması nedeniyle 1995 yılında satışı sonlandırılmıştır. Tam bu sırada yeni bir otomobil olan peugeot 406 tanıtılmıştır. 

Peugeot 406 Nasıl Bir Araba?

Tasarım olarak çağının ilerisinde olan 406'nın sedan ve stationwagon kasa tipleri vardır. Ayrıca çok görülmese de 406 coupe adında 3 kapılı spor kasası vardır. Pek çok motor seçeneği ile satışa çıkmıştır. Motorlarına göz atacak olursak
1.6 litre benzinli : Çok az sayıda satılmıştır bu motor 87 beygir güç üretmektedir. 406'nın kasasına küçük geldiği için hem hantal kalıyor hem de yakıtı fazla yakıyor. 
1.8 litre benzinli : 8 ve 16 valf olmak üzere iki çeşidi vardır. 8 valf olanlar  90 beygir, 16 valf olanlar ise 110 beygir güç üretiyor. LPG ile uyumu çok iyi işçilikle vardır. Ancak lpg ustanızın işi iyi bilmesi gerekir. Ya değilse lpd'de rölanti dalgalanması kronik problemidir.
2.0 litre benzinli : 16 valf olan bu motor 130 beygir ve 190 Nm tork güç üretiyor. 406 ile en uyumlu motor desek yalan olmaz. Yakıtı diğerlerine göre biraz daha düşüktür. LPG ile doğru montajla uyumludur. Şehir içinde 11, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi var. 
2.0 HDI dizel : Dünyanın en sorunsuz motorlarından bir tanesi olan HDI teknolojisinin kullanıldığı motordur. 110 beygir ve 250 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 9, şehir dışında 6 litre yakıt tüketimi var.
Peugeot 406 Türkiye'de ST ve SV donanım paketleriyle satılmıştır. ST baz donanım olurken, SV en full pakettir. SV donanım paketinde hız sabitleyici, asr/esp ve sunroof opsiyonel olarak satılmıştır. Yine SV donanım paketinde deri eve elektrikli koltuklar gibi özelliklerde bulunmaktadır.
Peugeot 406 İçi

Peugeot 406 Kullanıcı Yorumu

406 gerçektende kaliteli bir otomobildir. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi çok üst düzeydedir. Ön göğüste ve kapı kollarında yumuşak plastikten malzeme kullanılmıştır. Direksiyon simidi deri kaplamalıdır. 2.0 motor olmasına rağmen aracı çalıştırdığınızda motorun sesini hiç duymuyorsunuz. Şehir içi performansı ortalamanın üzerindedir. Yokuşlarda durup kalkarken ivlenmesi güzel. Uzun yolda ve yüksek hızlarda yola resmen yapışıyor. Yol tutuşu pek çok arabadan daha üstün. Motor ve yol sesini içeriye fazla almıyor. Manuel vitesli olanları sorunsuzdur, ancak otomatik alacak olursanız mutlaka iyice göstermenizde fayda var. Otomatik şanzımanın vites geçişleri hissedilmiyor.

Peugeot 406 Alınır Mı?

İlk üretiminin üzerinden 25 yıl kadar bir süre geçti. Peugeot 406'lar da ECU yani beyinli sistem kullanılmıştır. O zaman Türk sanayi ustaları bilgisayar sisteminin ne anlama geldiğini bilmediğinden bu arabalar sanayiye düşünde pek çok usta tarafından kurcalanmıştır. Her yerinde sensör bulunduğundan dolayı artık elektrik arızası çok fazla vermektedir. Ancak temiz bir tanesi bulunursa alınabilir. Ya değilse, oto elektrikçi ile akraba olacak derece çok gelir giderseniz. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Merhaba bir şey sormak istiyorum. Citroen Xantia mı bu araba mı hangisini önerirsiniz.

BU YAZIYA YORUM EKLE