Geely Echo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumu

Çinli otomobil üretici Geely'nin Türkiye'de Echo adıyla satışa sunduğu otomobil olan Geely Echo nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Geely Echo hakkında biraz bahsetmek gerekirse. Çin'in gelişen otomobil pazarı dünyaya açılmak istiyordu. Bu sebeple Geely, Chery gibi markalarla Amerika, Avrupa ve Türkiye pazarında yer almaya çalışıyordu. Geely Echo modeliyle Amerika Birleşik Devletlerinde satış yapmayı umdu. Ama güvenlik testlerinden geçemeyince ABD'de satışa çıkamadı. Bunun üzerine Rusya, Küba ve Türkiye gibi ülkelerde satılmaya başlandı. 2009 yılında Türkiye'de satışa sunulan Echo, 2011 yılında satışa sonlandırmıştır. 

Geely Echo Nasıl Bir Araba?

Türkiye'de tek motor seçeneği ile satışa sunulan geely, motor yapımında toyota'dan destek almıştır. Bakın Geely'de kullanılan motor Toyota değil, sadece Toyota'dan destek alınmıştır. 1.3 litrelik motor 85 beygir (6.000 devirde) ve 110 Nm tork (5.200 RPM) güç üretiyor. 1042 kilogram boş ağırlığı olan otomobil için biraz küçük kalıyor bu motor. Neyse 175/60/14 boyutlarında lastik ebatlarına sahip. 
Donanım olarak ABS, klima, dört cam otomatiği, 2 hava yastığı ve elektrikli aynalar gibi özellikleri bulunuyor. 
Geely Echo İçi
Geely Echo İçi

Geely Echo Kullanıcı Yorumu

Şimdi Geely echo hakkında yorumumu okumadan önce bir tık üstüne tofaş ve reno 9 satıldığını düşünerek okuyun.

Ayrıca bakınız : Geely Emgrand Nasıl Araba

Aracın içerisine oturduğumda malzeme kalitesinin düşük olduğu hemen göze çarpıyor. Göğüste ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış.  Kapı kolu tutacakları felan çok zayıf. Ayrıca içerisindeki işçilik düşük. Şehir içinde 1.3 litre motor hantal kalıyor. Özellikle yokuşta durup kalkarken araba bir türlü ivmelenemiyor. Benim daihatsu applause ile 5. viteste çıktığım yokuşu Geely Echo ile 3. viteste zor çıktım. Kliması başarılı geldi ama motorun gücünü kaybetmesine neden oluyor. Frenleri biraz zayıf. Ne yaptırdıysak şöyle zımba gibi tutan bir frenlere sahip olamadık. Araştırmalarım sonucunda Geely Echo'nun frenlerinin zayıflığından pek çok kişinin dert yandığını öğrendim.  Şehir içinde bir pek bir sıkıntısı yok kıvrak bir otomobil. Ancak uzun yolda subap yakan pek çok geely echo var. Ben 140 km/s hıza kadar çıktım. Motorun sesini içeriye alıyor. Ayrıca yol ve rüzgar seside arabanın içinde. Yol tutuşu ortalama seviyelerde diyebilirim.
Geely Echo arkadan görüntüsü toyota corolla'ya benziyor


Geely Echo Alınır Mı?

Şimdi gelelim alınır mı alınmaz mı? 2020 yılı mayıs ayı itibariyle Geely Echo 20 - 25 bin lira aralığında bir fiyata satılıyor. Yani bu donanımda ve bu modelde alabileceğiniz en ucuz otomobil diyebilirim. Ancak alacaksanız da ikinci elinin zayıf olduğunu unutmayın. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE