Geely Emgrand Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Çin Mercedesi olarak bilinen Geely Emgrand hakkında baya bir bilgi toplama fırsatı buldum. Ayrıca kullanım testi yaptığım Emgrand alınır mı, nasıl araba gibi sorularına yanıt ararken, kullanıcı yorumu yapacağım.
Geely markası C segmentinde tasarım olarak güzel, donanım olarakta üstün ama ucuz bir otomobille Türkiye ve Avrupa pazarına giriş yaptı. 2010 yılında ilk modelleri satılmaya başlanan Geely Emgrand'ın ilk satış rakamları güzeldi. Ancak daha sonraları Çin malı ön yargısını yıkamayan Geely, Türkiye ve Avrupa pazarından çekilmiştir. Aslında Geely markasına şöyle bir göz atacak olursak, Volvo gibi dünyada kalitesiyle nam salmış bir markayı bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca Toyota ve Hyundai ile mekanik aksam için ortaklığı bulunuyor. Ayrıca ürettiği otomobillerinde neredeyse her otomobilde kullanılan Bosch bileşenleri kullanılıyor. Yani otomobilde kullanılan ECU, diğer otomobiller gibi aynı OBD-II arıza kodları listesine sahip.

Geely Emgrand Nasıl Araba

2010 yılında Türkiye pazarında satılmaya başlanan Emgrand'ın EC7 (İlk nesil) olarak satılmıştır. 1.5 litrelik Doch motor 106 beygir 133 Nm tork güç üretiyor. Emgrand'ın GS (en boş) GSL Basic (orta dolu), GSL Premium (full paket) ve GSL Premium Sr (full+sunroof) paketleriyle satışa sunulmuştur. Emgrand Çin çarpışma testi kuruluşu C-Ncap testlerinden 5 yıldız, tüm dünyada otorite olarak gösterilen Euro Ncap çarpışma testlerinden ise 4 yıldız almıştır. Yani oldukça güvenli bir otomobil olduğunu kanıtlamıştır. 4 yıldız almasının sebebi ise yaya güvenlik notunun düşük olmasıdır.
Geely Emgrand EC7 Euroncap testi
Geely Emgrand EC7 Euroncap testi
En full modelini baz alırsak Emgrand EC7'de 6 hava yastığı, sunroof, ABS, EBD, Dijital klima ve Yol bilgisayarı gibi pek çok donanım bulunuyor. Aracın şehir içi yakıt tüketimi 9, şehir dışı ise 6 litre olarak ölçülüyor. Motoru her uzak doğu otomobilinde olduğu gibi LPG ile tam uyumlu. Emgrand EC7'nin otomatik vitesli seçeneği bulunmuyor. Tüm modelleri 5 ileri vitesli manuel şanzımana sahip.

Geely Emgrand EC7 Kullanıcı Yorumu

Hafta sonu Emgrand EC7 ile Ankara-Nevşehir arası gidip geldim. Aracın içerisine ilk oturduğunuzda bir honda civic, toyota corolla'nın içine oturmuş hissi veriyor. Japon otomobilleri nasılsa Emgrand'ın içerisinde kullanılan malzeme kalitesi aynı. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastikten malzeme kullanılmış. Kapı kolu tutacakları ise ince plastikten yapılmış. Sahibiyle konuştuğumda en çok kapı kolu açma kollarının kırıldığını söyledi. Şehir içinde klima açık gezerken aracın motoru biraz performans kaybı yaşıyor. Klimasının çok başarılı olduğunu söylemeliyim. Ara hızlanmaları ve yokuşlarda ivmelenmesi idare eder. Ama öyle çok yüksek performans beklentiniz olmasın. İçerisi oldukça geniş. Ön koltuğu kendime göre (1.80 boy) ayarladığımda arka koltuğa oturduğumda hiç sıkışıklık hissetmedim. 205/65 R15 lastik ebatlarının kullanıldığı Emgrand EC7'nin kamyonet kasası kadar büyük 600 litre bagajı bulunuyor. Hatta gördüğüm en geniş bagajlardan birisi diyebilirim. Uzun yolda yüksek hızlarda yol ve motor sesini içeriye alıyor. Ama çok rahatsız edici değil. Frenlerinin başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yol tutuşu bana çok üstün geldi. Yan rüzgardan fazla etkilenmiyor. Ön camı geniş olduğu için görüş açısı çok güzel.
Geely Emgrand EC7 Arkadan Görünüşü
Geely Emgrand EC7 Arkadan Görünüşü


Geely Emgrand EC7 Alınır Mı?

Çin malı dandiktir mantığı ile Türkiye'de ve Avrupa'da tutulmayan bir otomobil. Ama bana soracak olursanız ucuza alınıp mis gibi binilebilecek bir araç. Arkadan bakıldığı zaman mercedes S serisi, önden Toyota Corolla, yandan Honda Civic'e benziyor. İçerisindeki malzeme kalitesinin orta seviyede olduğunu söylemiştik. Fiyat/Performans olarak bakıldığı zaman güzel bir otomobil. Yedek parçaları ise çok ucuz. İkinci elinin zayıf olduğunu bilmenizde fayda var. Bu sebeple ucuz alınıp kâr mantığı gütmeden ucuza satılacak bir otomobil. Bana göre alınıp binilebilir bir araç

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Merhabalar bu araçlarla ilgili bi sorum.olcak bu geely araba aldim anca ikilemde kaldim basicmi preimum bilmiyorum.yardimci olcak varmi EMGRAND EC7 1.5 SD MT ruhsatta ismi bu sekilde gecmektedir teşekkürler

BU YAZIYA YORUM EKLE