Mitsubishi Carisma Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları


Mitsubishi tarafından 1995 yılında üretilmeye başlanan Carisma nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, mitsubishi carisma kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
Avrupa'da 1995 yılında satılmaya başlanan ancak Türkiye'ye gelmesi 1998 yılını bulan Carisma aslında tam bir Japon otomobili değildir. Birden fazla otomobil markasının birleşmesi sonucunda Carisma ortaya çıkmıştır. Mitsubishi'nin Hollanda fabrikasında üretilen Carisma'da, Volvo S40 şasesi kullanılmıştır. Otomatik ve manuel şanzıman olarak ise Renault menşeili parçalar kullanılmıştır. Ayrıca birazdan detaylı olarak ele alacağımız motorlardan birisi de Renault yapımıdır.

Mitsubishi Carisma Nasıl Bir Araba?

1998 yılında Türkiye'de satılmaya başlanan carisma 2005 yılına kadar satışta kalmıştır. D segmentinde yer alan Carisma, satıldığı 6 yıl boyunca yüksek bir satış rakamlarına ulaşamamıştır. Zaten Mitsubishi'nin hiç bir modeli Türkiye'de öyle çok fazla tutulmamıştır. 3 Farklı motor seçeneği ile satışa çıkmıştır. Bu motorlardan bahsetmek gerekirse
1.6 litre Benzinli: 1999 model olanları 90 beygir iken 2000 ve üzeri modellerde beygir gücü 103 olmuştur. Şehir içinde öyle aman aman bir performansı yok. Ancak çok hantalda kalmıyor. LPG ile en uyumlu Mitsubishi motoru diyebiliriz.  Şehir içinde 12 litre şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi var.
1.8 GDI Benzinli : Direk enjeksiyon sisteminin uygulandığı ilk otomobildir. 125 beygir ve 175 Nm tork güç üreten motoru performans isteyenler için uygun. Ancak bu motor lpg ile hiç uyumlu değildir. Bu sebeple 1.8 litre hacimli bir mitsubishi alacaksanız ve lpg takılıysa bir kez daha düşünün derim. Şehir içinde 10, şehir dışında 6 litre yakıt tüketiyor.
Mitsubishi Carisma Arkadan Görüntüsü

1.9 DI-D ve TD Dizel : Renault tarafından üretilmiş bir motordur. 102 beygir güç üreten motorun şehir içi yakıt tüketimi 8, şehir dışı ise 5 litre. Eski bir motor olduğu için çok fazla sorun çıkarmaktadır. 
Donanım olarak ise carisma rakiplerinden hiç geri kalmıyor. ABS, Klima ve iki hava yastığı ilk çıkanlarda standartken daha sonraları üretilenlerinde hava yastığı sayısı 4'e çıkarılmıştır. Otomatik ve manuel vites seçenekleri mevcuttur. Otomatik şanzımanı yine Renault tarafından üretilen şanzımandır. Sorunsuz bir şanzıman olmasına karşılık vites geçişlerinde biraz hantal kalıyor.

Mitsubishi Carisma Kullanıcı Yorumu 

İçine oturduğunuzda premium bir arabanın içinde oturmuş hissi veriyor. İçerisinde her türlü malzeme en kalitelisinden kullanılmaya çalışılmış. Ön torpido üstünde ve kapı kollarında yumuşak sert arası bir malzeme kullanılmış.
İlk olarak 1.6 litrelik motordan konuşacak olursak, carisma D segmenti bir araba olduğu için bu motor kasaya küçük kalıyor bana göre. Şehir içinde hele Ankara'nın dik yokuşlarında çekmiyor. Hele bir de klima açıksa iyice bayılıyor. Ama düz yolda giderken çok fazla sorun yok. Yine de ben fazla performans beklemiyorum diyenler için ideal olabilir.
1.8 GDI motor ise tam bir canavar. Arabayı resmen uçuruyor. 125 beygir güç ile dik yokuşlarda kolaylıkla ivmeleniyor. Bana göre alınacaksa 1.8 motor tercih edilmeli. Ancak motorun lpg uyumu olmadığını unutmayın.
Carisma ile şehir içinde biraz turladım. Ses yalıtımı bana çok iyi geldi. Aracın içinde neredeyse hiç ses yok. Amortisörleri çok yumuşak kasislerden geçerken arabanın içine hiç hissettirmiyor. Yüksek hız ve uzun yol performansı ise yol ve motor sesini içeriye almıyor. Yol tutuşu çok iyi ve asfaltı resmen kavrıyor. Hani kemikli araba derler ya mitsubishi carisma bana göre öyle bir otomobil. Aracın içerisinde sanki bir tankın içinde oturuyormuş hissi veriyor. Ayrıca carisma'da kaliteli bir ses sistemi kullanılmış.

Mitsubishi Carisma Alınır Mı?

Evet arabanın artı ve eksi yönlerini bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. Ancak bu kadar kaliteli bir araba olmasına rağmen o kadar da ucuz bir araba. Bunun sebebi Mitsubishi'nin Türkiye'de tutulmayan bir marka olmasından kaynaklanıyor. Tutulmayınca yan sanayi parçaları da olmuyor. Böylelikle bir parça açtığı zaman mutlaka orjinal almak zorunda kalıyorsunuz. Ve Mitsubishi'nin yedek parçaları çok pahalı. Ayrıca yakıt tüketimi hiçte az sayılmaz. Eğer bir mitsubishi carisma alacaksanız mutlaka bu etkenleri göz önünde bulundurmalısınız.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

3 yorum

Belki aynı sınıf değil ama Mitsubishi Lancer daha hoş bir otomobil gibi gelir bana!Belkid e efsane EVO dan dolayı.

Şuan ki fiyatlar ve ihtiyaçlar göz önüne alındığında Honda accord ve Mitsubishi carisma 90-00 arası bilinmeyen değerlerden, al satlik araban yoksa paran yoksa ve arabaya ihtiyacın varsa bana göre mantıklı

Sağolun hocam verdiginiz bilgiler için

BU YAZIYA YORUM EKLE