Daihatsu Applause Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Japonya'nın en eski otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Daihatsu'nun ülkemizde de satılmış olan ancak hak ettiği değeri pek bulamamış modeli Applause hakkında konuşalım.
Daihatsu, 1970'li yıllarda Toyota ile birleşmiş bir otomobil markasıdır.  Daihatsu Applause ülkemizde 1990 -1994 yılları arasında satışa sunulmuştur. İlk çıktığı yıllarda teknoloji olarak zamanının çok ilerisinde bir otomobildi. Öyle ki daha ne olduğu bile bilinmeyen klima, elektrikli aynalar, hidrolik direksiyon gibi donanımlara sahipti. 1994 yılında satışı durdurulan Applause, 1998 yılında makyajlanarak ve donanımı artırılarak (abs, klima, çift hava yastığı) tekrardan satışa sunulmuş, ancak istenilen satış rakamlarına ulaşmadığı için aynı yıl satıştan kaldırılmıştır. Yani kısaca özetleyecek olursak, Daihatsu Applause alacaksanız en yüksek modellisi 1998 yılı olacaktır.

Daihatsu Applause nasıl bir araba?

Ülkemizde 1.6 16V 105 beygir gücünde bir motorla satışa sunulmuştur. Bu motor günümüzde üretilen araçlarda dahil olmak üzere halen güçlü sayılabilecek bir motordur. Ayrıca applause'lerin bazı modellerinde klima, elektrikli aynalar, otomatik camlar gibi özellikler mevcuttur. 

Daihatsu Applause Kullanıcı Yorumu

Applause ülkemizde çok tutulmadığı için, gerçek kullanıcısından yorum almak zor. Ancak ben 2 yıldır applause sahibiyim ve 25 bin kilometre yaptım. İlk olarak applause almamdaki sebebe bakalım. Aslında evimde bir tane asıl araba var. Ancak bir araç lazım olduğu için ve bütçemizinde kısıtlı olması sebebiyle ilk olarak lada samara almaya karar verdim. Ancak iki ay dayandıktan sonra samarayı sattım. Elimdeki ara en fazla 10 bin lira olduğu için seçeneklerim kısıtlıydı. Bu sebeple alabileceğim en sorunsuz araba arayışına girdim ve sonunda Applause almakta karar kıldım. Biraz önce dediğim gibi 25 bin kilometredir bu araba bana bir kere bile sorun çıkarmadı. 1000 kilometrelik uzun yola da gittim, Ankara şehir içi sıkışık trafiğinde de her gün kullandım. Hala da sorunsuzca kullanmaktayım. Applause'nin iç mekanı c segmenti bir arabaya göre normal seviyelerde. Zaten içerisindeki tasarımın toyota ile benzerlik gösterdiğini sizde göreceksiniz. Her japonda olduğu gibi applause'de lpg ile tam uyumlu bir motora sahip. Aracın dönüş yarı çapı felan çok düşük olduğu için kısa mesafelerden dönebiliyor. Hidrolik direksiyonu oldukça hafif. Yakıt tüketimi olarak şehir içinde 9 - 10 litre, şehir dışında ise 6 litre tüketiyor. Araç hiç zorlanmadan 140-150 km/s hızlara çıkabiliyor. Rampalarda bayılma yapmıyor. Yol tutuşu bir tofaş, reno 9 veya lada samaradan kat kat daha iyi.

Daihatsu Applause Alınır Mı?

Eğer bu yazıyı okuyorsanız aklınızdan Daihatsu Applause yedek parça sorunu var mı? Yedek parçaları kolay bulunabiliyor mu? Gibi soruların aklınızdan geçtiğini biliyorum. Applause almadan önce bende sizin gibi bu soruyu kendi kendime sordum. Ben Ankara'da yaşadığım için, bir kaç japon yedek parçacı ile görüştüm. Hepsi de bana parçalarının bulunduğunu rahatlıkla almamı söyledi. Bende aldım. Bu zamana kadar bana bir parça sıkıntısı çıkarmadı. Ama bakımlar sırasında triger, baskı balata, filtrelerini kolaylıkla temin ettim. Parça fiyatları toyota ile aynı. Daihatsu Applause alınır mı derseniz,bütçeniz çok az ve alabileceğiniz en sorunsuz arabayı arıyorsanız, Applause tam sizin için bir araba. Piyasada tutulmaması sizin için bir avantaj. Çünkü kaliteli bir arabaya çok ucuza sahip olmuş oluyorsunuz.

Daihatsu Applause hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Aşağıda yorum kısmına yorum bırakarak görüşünüzü belirtebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

ilk önce bu araba nostalji yaşatan araba ama tasarımı güz<el bence en efso
araba

BU YAZIYA YORUM EKLE