Kredi Kartı İle Trafik Cezası Ödenir Mi? Trafik Cezası Taksitle Ödenir Mi?

Türkiye'de her gün binlerce sürücüye trafik cezası kesiliyor. Bu cezaları ise herkes ödemekle yükümlü. Peki trafik cezası kredi kartı ile ödenir mi? Trafik Cezasına kredi kartına taksit yapılıyor mu gibi sorulara yanıt arayacağız.

Bir çok sürücü gerek dikkatsizlik gerekse bilinçli olarak trafik kurallarını çiğniyor. Trafik güvenlik ekipleri de sürücülerin kurallara uymadıkları durumlarda, sürücülere ve araç sahiplerine trafik cezaları kesebiliyor.

Trafik cezaları işlenen suçun büyüklüğüne göre çeşitli meblağlarda olabiliyor. Kırmızı ışıkta geçme, trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde araç kullanma, ehliyetsiz araç kullanma, alkollü araç kullanma ve emniyet kemerini takmamak gibi pek çok suç trafik cezası yazılmasına neden oluyor. 

Sürücüler de ceza yedikleri zaman 15 gün içinde ödeyip Yüzde 25 indirim hakkından faydalanmak istiyorlar. Ancak herkesin her zaman cezayı ödeyebilecek durumu olmayabiliyor. Bu durumda çoğu sürücü kredi kartı ile trafik cezası ödeme yönetimine başvuruyor. Ancak bazı sürücüler kredi kartı ile trafik cezası ödenir mi sorusunu soruyorlar.

Kredi Kartı İle Trafik Cezası Ödenir Mi?

Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, evet kredi kartı ile trafik cezası ödenebiliyor. Bu konuyla ilgili "Karayolları Trafik Kanunu'nun 114. maddesinde açıkça belirtilmiştir."

"Madde 114 - (Ek fıkra: 3/7/2003-4916/32 md.) Trafik para cezaları kredi kartı ile de ödenebilir."

Hükmü gereğince ödeyebiliyorsunuz. Kredi kartı ile trafik cezası ödemek için ilgili bankaların online şubeleri, vergi daireleri ve banka şubeleri aracılığıyla kolaylıkla kredi kartınız ile trafik cezası ödeyebilirsiniz. Bu konuyla ilgili sürücülerin takıldığı diğer bir konu ise; Trafik Cezasına Kredi kartına taksit yapılıyor mu sorusudur. Anlaşmalı bankalar kredi kartına 4 taksit seçeneği ile trafik cezasının ödenmesine olacak sağlayabiliyor. Yine ilgi bankaların online ve diğer şubeleri ile vergi dairelerinde en fazla 4 taksit olabilecek şekilde trafik cezasını ödeyebilirsiniz.


kaynak: otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE