Chevrolet Spark Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumu

Bugün bir Chevrolet Spark ile biraz zaman geçirme fırsat buldum. İyice incelediğim Chevrolet Spark nasıl bir araba alınır mı sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

1990'lı  yılların ikinci yarısından itibaren şehir içi kullanım için mini otomobil pazarı iyice kızışmaya başlamıştı. Bu pazarda Daewoo Tico adıyla pazarda biraz yer tutunmaya çalışan General Motors, Chevrolet adıyla 2004 yılında Avrupa ve Türkiye pazarına gireceğini açıklamıştı. Mini otomobil için ise Daewoo Tico üzerinden Chevrolet Spark üretildi.

Chevrolet Spark Nasıl Bir Araba?

2005 yılında Türkiye'de 0.8 ve 1.0 litre hacimli iki motor seçeneği ile satışa sunuldu. Bu motora 2010 yılında 1.2 litre hacimli motorda eklendi.
0.8 litre benzinli : 3 silindirli olan bu motor 52 beygir ve 72 Nm tork güç üretiyor. Şehir içi 7, şehir dışı ise 5 litre yakıt tüketimi var. Düz yolda pek fazla sıkıntı olmuyor. Ancak rampalarda neredeyse hiç çekmiyor. LPG ile tam uyumlu bir motor. Ayrıca dünyada fabrika çıkışı lpgli olanları bile vardır. İçinde 4 kişi otururken birde klima açılırsa neredeyse hiç gitmeyecekmiş gibi bir his uyandırıyor.
1.0 litre benzinli : Biraz daha performanslı bir Spark isteyenler 1.0'ı tercih edebilir. 4 silindirli motor 66 beygir güç üretiyor. Şehir içinde 7.5, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Performans olarak biraz daha iyi diyebiliriz. Bir iki kişi ile pek sıkıntı yaşamazsınız.
1.2 benzinli : 2010 yılında Chevrolet Spark'ın yeni makyajlı kasalarının çıkmasıyla birlikte 1.2 litre hacimli motorlarda yer almıştır. 82 beygir güç üreten 4 silindirli motor gayet performanslı. bu motor ile 160 km/s hıza rahatlıkla kendim çıktım. Ayrıca klima açıldığında diğer hacimlere göre daha az performans kaybı yaşanıyor. Spark'ta klima, abs ve cam otomatikleri bulunuyor. 2010 ve öncesi modelleri Euroncap çarpışma testlerinden 3 yıldız, 2010 yılında üretilen 2. nesiller ise 4 yıldız almıştır.
Chevrolet Spark makyajlı kasa
Chevrolet Spark makyajlı kasa. İkinci nesil


Chevrolet Spark Kullanıcı Yorumu

Motor performanslarından yukarıda bahsettik. Chevrolet spark'ın içine oturduğumda dar bir otomobil bekliyordum ama bu kadar dar olabileceğini hiç düşünmemiştim. Ön koltuğa yetişkin iki kişi oturduğunda omuzları neredeyse birbirine değecek gibi. Ön koltukta 1.80 boyunca birisi oturduğu zaman arka koltuklara oturmak biraz imkansız hale geliyor. Yani o derecede dar bir otomobil. Bagajı ise bazı bavulları bile alamayacak kadar küçük. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik malzeme kullanılmış. Bir Avrupa otomobilinden çok, uzak doğu otomobili olduğu çok belli. Tüm düğmeler büyük yapılmış. Yüksek hızlarda yol ve motor sesini biraz içeriye alıyor. Yol tutuşu ise kendisinden beklenmeyecek kadar güzel geldi bana.

Chevrolet Spark Alınır Mı?

Bana göre bir bayan arabası olarak tam ideal otomobil. Ancak tercih edilecekse 1.2 motorlu olanları performans açısından daha iyi olur. Park sıkıntısı olmayan bu otomobili aile aracı olarak kullanmak küçük olduğu için biraz zor.



Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter

1 yorum:

Ben Spark 1.2 / 2012 model araca bindim boyum 1.79 ön koltukta oturdum koltuğu oynatmadan arka koltuğa da binebiliyorum genişliği iyi . Boş yorum yapıp sallayanlar var !!! Motor 1.2 olanları için performans diğer modülü araçlara göre gayet iyi . Parça sorunu tamirci sorunu yok Opel modifikasyon parçaları var . Yani değer 1.2 model marka araçlarıyla aynı üstelik 1.3 olanı 70/75 HP iken bu 2010 üstü olanlar 82hp 16 V . Bence 100.000 km den az olan darbesiz hatasızları alınır binilir. Palio 1.2 tek kapı 8V performansı iyi bu biraz daha gelişmişi !

BU YAZIYA YORUM EKLE