Kazalı Araba Nasıl Hasar Kayıtsız Gösterilir

İkinci el araba ilanlarına bakarken fark ediyorsunuz. Aracın bir çok parçası değişmiş ve boyanmış ama hiç bir hasar kaydı yok. Peki kaza nedeniyle hasar alan bir araba nasıl hasarsız olarak kayıtlara geçer.

Yazımıza başlarken ilk olarak hasar kaydı nasıl çıkar ona bakalım. Siz bir kaza geçirdiniz ve sonucunda aracınız hasar aldı. Aracınızla kaza geçirdiğinizde tek sizin arabanız kazaya karıştıysa ve aracınız kaskolu ise, maddi hasarınız kasko şirketi tarafından yaptırılıyor. İki ve daha fazla aracın karıştığı kazalarda ise sizin suçsuzsanız karşı tarafından sigortası sizin hasarınızı karşılıyor. İşte bu iki durumda da aracınıza kasko veya sigorta şirketi tarafından yapılan masraf tramer kaydı olarak işleniyor. Böylelikle sorgulamalarda aracınızın hasar kaydı çıkmış oluyor. Ayrıca (Bkz: Kaza Sonrası Sigorta İşlemleri Nasıl Yapılır? )

Ancak iki veya daha fazla bir aracın karıştığı kazada siz kusurluysanız veya sadece sizin aracınızın karıştığı bir kazada kasko yoksa siz kendi aracınızın masraflarını cebinizden ödüyorsunuz. İşte sizin kendi cebinizden ödediğini para miktarı kayıtlara geçmiyor. Böylelikle hasar kaydı çıkmamış oluyor.
Tramer sistemine eklenen bir hasar kaydının silinmesi imkansızdır. Çünkü sigorta şirketi sizin adınıza bir ödeme yapmıştır ve bu parayı kayıtlara işlemek zorundadır. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE