Araba Neden Hararet Yapar, Hararet Yapınca Ne Yapılmalı?

Yolda seyir halindeyken bir sürücünün başına gelebilecek en kötü durumlardan bir tanesi de hararet ibresinin yükselmesidir. Peki aracınızın motoru hararet neden yapar ve en önemlisi hararet yapınca ne yapılması gerekir.
Aracınızla yolda ilerliyorsunuz bir anda hararet ibresinin yükseldiğini görüyorsunuz. Ayrıca kaputun altından dumanlar çıktığını görüyorsunuz. Bir sürücünün başına gelebilecek en kötü durumlardan bir tanesi. Aracınız hararet yapıyorsa bu şekilde ilerlemek, aracınıza çok daha büyük hasarlara neden olabilir.

Arabanın Motoru Neden Hararet Yapar?

Aracınızın motorunun hararet yapması için soğutma sisteminde bir arızanın meydana gelmesi gerekiyor. Ancak soğutma sistemi pek çok parçadan oluşmaktadır. Bu sebeple çok uzun bir hararet yapma nedenleri listesi var.
  1. Fan arızaları : Aracın motorunu soğutmak için ısınan su radyatöre gönderilir. Radyatörde fan yardımıyla soğutulan su tekrardan motora gönderilir. Aracın radyatörünün üzerinde su sıcaklığını ölçen bir fan müşürü vardır. Bu fan müşürü belirli bir sıcaklığa gelindiğinde fanın çalışmasını sağlar. Fan müşürü arıza yaptığı zaman aracınız fan açmayacaktır. Sürüş anında sizde bunu fark edemeyeceğiniz için aracınızın motoru hararet yapacaktır. 
  2. Radyatör ve Hortumlarda Kaçak : Arabanızın radyatöründe soğutulan su genelde sıcaklığa dayanıklı hortumlar sayesinde tekrardan motora gönderilir. Radyatör bakır ve alüminyum  malzemeden yapılmıştır. Bu metal alaşımın özelliği sıcaklığı ve soğukluğu çok çabuk iletmesidir. Ancak bu metal çok narin yapıdadır ve ömrü kısadır. Belirli bir süre sonra aracınızın radyatörü delinip su kaçaklarına neden olabilir. Radyatör hortumları da aynı şekilde belirli bir süre sonra çatlar veya kırılır. Bu çatlaklardan su sızıntısı olmasına neden olur. İşte bu her iki durumda da aracınızın motoru susuz kalabilir ve hararet yapmasına neden olabilir.
  3. Termostat Arızası :  Motor ve radyatör arasındaki kanalda termostat bulunur. Bu parçanın görevi motor içerisindeki suyun belirli bir seviyeye gelene kadar motor içerisinde tutmak ve ısındıktan sonra radyatöre göndermektir. Genelde arıza yaptığında açık pozisyonda kalır. Nadiren de olsa kapalı durumda kaldığında motorda ısınan su radyatöre gönderilemez. Bu da aracınızın hararet yapmasına neden olur. Termostatın kapalı kalması ne kötü durumlardan bir tanesidir. Çünkü aracınızın kaputundan dumanlar çıkana kadar bir sorun olduğunu siz fark etmezsiniz.
  4. Su seviyesinin eksilmesi : Motor veya radyatör herhangi bir sebepten dolayı aracınızın soğutma suyu eksilebilir. Bu durumda arabanız hararet yapacaktır. Antifrizli radyatör suyunun seviyesini haftalık olarak kontrol etmek çok önemlidir.
  5. Silindir Kapak Contasının Yanması :  Aracınız daha önce bir hararet durumu geçirmiş ve siz bunun farkında olmazsanız ilk olarak silindir kapak contası yanar. (Silindir Kapak Contası Yandığı Nasıl Belli Olur?) Motor yanma odasına conta delindiği için su sızar. Böylelikle su radyatör tarafından soğutulmayacak kadar ısınır. Bu da aracınızın hararet yapmasına neden olur.

Araba Hararet Yaptığı Nasıl Anlaşılır?

Aracınızın motoru hararet yaptığında genelde bazı belirtiler verir. Bu belirtilerin olup olmadığını herhangi bir zamanda sürekli kontrol etmelisiniz. Böylelikle aracınızın sağlığını kontrol altına almışta olursunuz.
  • Kaputun altından buhar çıktığı görülür (genelde duman sanılır)
  • Aracınızın gösterge panelinde bir hararet göstergesi vardır. Bu göstergenin ibresi kırmızı bölgeye yaklaşmıştır veya kırmızı bölge içerisindedir.
  • Aracınızın motor bölgesinden yanık kokusu gelir. Radyatör suyu yandığında daha tatlımsı bir koku olurken, yağ yanığı daha kötü yanık kokar. 

Motor Hararet Yaptığında Ne Yapılmalı?

1. Klima açıksa kapatın ve kaloriferi sıcak pozisyonda çalıştırın

Arabalarda yaz aylarında klima gibi donanımlarda daha sık kullanılır. Klima motora aşırı yük bindirdiği için motorun daha çok ısınmasına neden olabilir. Bu durumda aracınız hararet yapar. Aracınızın hararet yaptığını gördüğünüz anda klimayı (A/C) kapatın. Klima sonrası arabanızın kaloriferini sıcak ve en yüksek hızda çalıştırın. Bu sizin sıcaktan biraz bunalmanıza neden olsa da motor içerisinde biriken sıcak havanın bir kısmının tahliye edilmesine neden olur. 

2. Aracınızı Güvenli Bir Yere Çekin

Otomobil hararet yaptığı zaman hemen uygun ve güvenli bir yere çekilerek motor stop edilmelidir. En az yarım saat motorun soğumasını beklemek gerekir.

3. Radyatör Soğutma Suyunu Kontrol Edin Eksikse Tamamlayın

Aracınızın radyatöründe su kalıp kalmadığını kontrol etmek için radyatör kapağını açarak su seviyesini kontrol edin. Ancak radyatörün kapağını açmadan önce motorun soğuduğundan mutlaka emin olun. Sıcakken açtığınızda sıcak su fışkırarak ciddi yanık yaralanmalarına neden olabilir. 

4. Çekici Çağırın veya Aracınızı Servise Kadar Sürün

Aracınız bir şekilde hararet yaptıysa bunun kendi kendine düzelmesi imkansızdır ve bir usta tarafından tamir edilmesi gerekir. Bu durumda aracınızı tamirhaneye götürmek için çekici çağırmak en güvenilir yoldur. Ama çekici çağıramayacak durumdaysanız aracınızı düşük devirde, gözünüz hep hararet göstergesinde olacak şekilde sanayiye kadar götürebilirsiniz. Hararet ibresinin yükselmesi durumunda motorun soğuması için beklemeniz gerekmektedir.

Arabanın Hararet Yapması Nasıl Engellenir?

Aracınıza siz ne kadar bakarsanız, aracınızda size o kadar bakar. Yani aracınızın bakımlarını aksatmamak en büyük tedbir yoludur. Radyatör suyu her hafta mutlaka kontrol edilmelidir. Aracınız belirli bir süre çalıştıktan sonra kaputu açın. Radyatörde ve hortumlarda bir kaçak olup olmadığını kontrol edin. Çünkü kaçaklar ilk olarak küçük sızıntılarla başlar. Aracınızın motorunu zorlayacak şekilde çok yüksek devirlerde kullanmamak motor sağlığı için çok önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE