2020 Model Volkswagen Passat Nasıl Araba? Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Bu hafta sonu Türkiye'nin en çok satılan otomobillerinden olan Volkswagen Passat'ın 2020 modeli ile biraz zaman geçirme fırsatım oldu.

Uzun yıllardır üretimde olan ve Türkiye'de çok sevilen Passat 2020 modelini biraz değişiklikler yaparak piyasaya sürdü. Daha ilk günleri yaşayan bu aracı bende test etme fırsatı buldum.
Dıştan baktığınızda çok büyük bir değişiklik olmayan Passat'ın arkadan bakıldığında PASSAT yazısı arka bagaj kapağının neredeyse hepsini kaplıyor. Ayrıca ön havalandırma ızgaralarının üstüne yine Passat yazan logo yerleştirilmiş.
2020 passat arkadan görünüşü


2020 Model Passat Nasıl Bir Araba?

Ufak değişikliklerle makyajlanan Passat, Türkiye'de 1.5 TSI 150 beygir benzilni, 1.6 TDI 120 beygir, 2.0 TDI SCR 150 beygir ve yine 2.0 litre dizel 4 çeker 240 beygir gücünde 4 farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Ayrıca 2020 model yılı için satılan tüm passatlar DSG otomatik şanzıman ile bayilerde yerini alıyor. Otomobilde en dikkat çeken değişiklik ise, gösterge panelinde ibre yerine, tamamen dijital ekrana yer verilmiş olması. Yeni Passat'ta öne çıkan bir diğer özellik ise akıllı sürüş asistanı "Hey Volkswagen" diye seslenildiği zaman, size yanıt veriyor ve aracın fonksiyonlarını sesli olarak komuta edebiliyorsunuz. Passat'ta kullanılan hız sabitleyici ile navigasyon ekranı uyumlu çalışıyor. Yani cruise control aktifken virajlara yaklaşıldığında otomatik olarak hız kesiliyor. 
Passat içinden bir görüntü


2020 Model Passat Kullanıcı Yorumu

Passat'ın içine oturduğumda kaliteli bir aracın içinde olduğum hissini hemen verdi. Daha eski model passatların yerine ön ızgara panelinin ortasında analog bir saat yerleştirilmiş. Bu da hoş bir görüntü katmış. Yarı deri beyaz renkteki koltuk döşmeleri güzel olmuş. Benim kullandığım 2.0 TDI passat ile şehir içinde biraz gezme fırsatı buldum. Aracın yokuşlarda durduktan sonra kalkışlarda ivlenmesi güzel. DSG şanzıman sayesinde vites geçişleri sarsıntısız ve seri olmuş. Ancak en çok hoşuma giden özellik ise gösterge paneli olmuş. Nereye doğru gittiğimi yan tarafa bakmadan kolaylıkla görebiliyorum. Ayrıca aracın kaçıncı viteste olduğu ve kaç km hızla gittiği ekranın sağ ve sol köşelerinde dijital olarak yazıyor. Yakıt ve hararet göstergesi ise orta panelin hemen kenarlarına yerleştirilmiş. Passat'ın göğüs ve kapı içlerinde yumuşak plastik malzeme kullanılmış. Birazda şehir dışı ve uzun yol performansını görebilmek adına otobana çıktım. Altımdaki araba daha ilk kilometrelerini yapmasına rağmen, motoru olduk seri. 180 km/s hıza çıktım ama arabanın içerisinde ne bir rüzgar, yol ve motor sesi yok. Yalıtımını çok başarılı buldum. Yol tutuşu sanki biraz daha artırılmış gibi. Yüksek hızlarda virajlara rahatlıkla giriyor ve güven hissini kaybettirmiyor. Passat'ın yol bilgisayarında gösterdiğine göre ortalama yakıt tüketimi ise 6.7 litre olarak hesaplanıyor.
2020 model passat ön gösterge paneli fotoğrafı


2020 Model Passat Alınır Mı?

D segmenti deyince akla gelen ilk model Passat oluyor. Çok güçlü bir ikinci el piyasası var. Bu sebeple ne kadar süre binerseniz binin verdiğiniz paradan daha fazla bir fiyata arabayı satabilirsiniz. Bu sebeple değer kaybı yaşanmayacağı için passat D segmentinde en tercih edilebilir otomobil olarak öne çıkıyor. Ayrıca Türkiye'nin hemen her şehrinde bir Volkswagen yetkili servisi mevcut. Bu da aracın hiç bir zaman yedek parça ve usta sıkıntısı yaşamayacağı anlamına geliyor. Fiyatı 243 bin liradan başlayıp 518 bin liraya (1 şubat 2020 tarihi itibariyle) kadar çıkıyor. Aslında bu fiyatlara daha kaliteli premium otomobillerde alınabilir. Ancak 2. el piyasasının güçlü olması passat'ı alınabilir kılıyor.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE