Daihatsu Charade Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Daihatsu tarafından ülkemizde satılmış olan Daihatsu Charade hakkında detaylı bir inceleme yazısı yazacağız. Aynı zamanda kullanıcı yorumu yapacağız.
Bu hafta sonu 2 günlüğüne bir Daihatsu Charade ile vakit geçirme fırsatı buldum. Charade aslında 1977 yılında ilk üretimi yapılmış ve 2000 yılında sonlandırılmıştır. Daihatsu Applause ile ufakta olsa satış başarıları yakalayan Daihatsu firması Charade'yi ülkemizde 1996 - 2000 yılları arasında satmıştır.  Daihatsu, 1960'lı yıllarda Toyota firması tarafından satın alınmış ve Toyota ile aynı fabrikalarda üretilmiştir. Charade, bir çok ülkede Toyota Charade olarak satılmıştır. 

Daihatsu Charade Nasıl Bir Araba?

Bir söylentiye göre Türkiye'de bu otomobilden 140 adet satılmıştır. Ancak kaçı halen yollardadır bunun hakkında bir bilgi yok. Bu kadar az satılmış olması Daihatsu Charade'nin kötü olduğundan değil, Toyota'nın satış ve pazarlama stratejisinden dolayıdır.  Charade en az Corolla kadar kaliteli bir otomobildir. Ülkemizde satılan versiyonlarında 1.5 litre, 16 valf 90 beygir gücünde bir motora sahip. Ayrıca donanım olarak, çift hava yastığı, ABS, Klima, dört cam otomatiği gibi özelliklere sahip.
Daihatsu Charade Arkadan Görüntüsü

Daihatsu Charade Kullanıcı Yorumu

Charade'ye dıştan ilk baktığımda safkan japon çizgilerini görebiliyorsunuz. İçerisine oturduğunuzda Toyota fabrikasından çıktığını anlayabiliyorsunuz. Benim kullandığım 1999 model Charade, aynı model bir toyota corolla terra ile aynı iç mekana sahip. Kullanılan gösterge paneli, vites kolu kapı tutacakları gibi her şey corolla ile aynı. Yola çıkmadan önce içerisine biraz şöyle göz gezdirdim. Kapı kollarında ve ön göğüste yumuşak plastik malzeme kullanılmış. Aracın içerisi zaten toyota corolla ile aynı. Şehir içinde biraz kullanmak için yola çıktım. Klimasını açıkken yokuşlarda biraz yavaş kaldığını söyleyebilirim. Ancak öyle çok rahatsız edici bir performans düşüklüğü yok. Yokuşlarda ivmelenmesi idare eder. Yüksek hız ve yol tutuş testi için otobanda biraz deneme yaptım. 120 km/s hızdan sonra içeriye motor ve yol sesini alıyor. Zaten aynı model çoğu japonda durum aynı. Rampalara geldiğinde biraz bayılıyor, ama düşük vites ve yüksek devirde bu sorunun üstesinden geliniyor. Yol tutuşunu çok başarılı buldum. Yakıt tüketimi ise normal kullanımda şehir içi 8, şehir dışı 5.5 litre.

Daihatsu Charade Alınır Mı?

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Bu aracı aldıktan sonra yedek parça sıkıntısı muhakkak yaşarsınız. Zaten Türkiye'de yüz küsür sayıda olduğu düşünülen bu aracın yedek parçalarını hangi parçacı getirir ve deposunda tutar. Belki İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde parçaları daha kolay bulunabilir. Ancak işin birde öbür tarafı var. İnternetten açın ve 2000 model toyota corolla ve honda civiclerin fiyatlarına bakın. 20 bin liraya bulabiliyor musunuz? İşte Daihatsu Charade size 20 bin lira ve daha az bir paraya safkan Japon arabasına binme fırsatı veriyor. Bir çok parçası internette mevcut. Zaten çokta bulunamazsa Japonya'da getirtilebiliyor. Bu arabanın parçası kolay bulunsaydı ve tutulan bir otomobil olsaydı bu fiyata olmazdı zaten.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE