Chery Kimo Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Çinli otomobil üretici Chery'nin ülkemizde küçük şehir içi kullanım için satışa sunduğu Kimo modeli nasıl bir araba? Alınır mı? Gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.
2008 yılına gelindiğinde Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden bir tanesi olan Chery, Türkiye pazarında otomobil satışa başladı. Ancak istediği satış rakamlarını bulamayan Chery 2011 yılında son araçlarını satarak 2012 yılında Türkiye'den çekildi. Kimo modeli'de Türkiye'de satılmış, hatta en çok satılan Chery modeli olmuştu.
Bir önceki yazımıda Chery Alia Modelini incelemiştik.

Chery Kimo Nasıl Araba?

Chery Kimo 2008 yılında satışa sunulduğundan Lusso ve Forza olarak iki donanım paketi ile satışa sunuldu. Tek bir motor seçeneği ile satılan Kimo'nun 1.3 litre hacminde 84 beygir ve 114 Nm tork gücünde motoru bulunuyor. Fabrika verilerine göre 156 km/s hıza ulaşabilen Kimo'nun yine fabrika verilerine göre şehir için yakıt tüketimi 9.7 litre, şehir dışı ise 5.6 litre olarak ölçülmüş. 4 silindirli benzinli motora sahip olan Kimo B segmenti otomobiller arasında kendine yer buluyor. Kimo her ne kadar küçük gibi görünse de 1040 kilomgram bir ağırlığa sahip. Donanım olarak ise ABS, dört cam otomatiği, klima, usb, aux girişli cd çalar radyo/teyp, katlanır koltuklar, elektrikli ve ısıtmalı katlanır yan aynalar vb. gibi pek çok donanıma sahip. 14 inch boyutunda lastik ebatlarına sahip olan Chery Kimo'nun 324 litre hacminde bagajı bulunuyor. Tüm bu teknik detaylara baktığımızda araç güzel gibi duruyor. Ancak Chery'de kullanılan teknoloji Toyota'nın eski teknolojisi. Kimo'da elektrik aksamı Toyota'nın eski Yaris'lerde kullanıdığı elektronik aksamı.

Chery Kimo Kullanıcı Yorumu

Chery' Kimo'nun koltuğuna sürücü koltuğuna oturduğunuzda göründüğü kadar küçük bir otomobil olmadığını anlıyorsunuz. Ön göğsü ön cama doğru oldukça büyük olduğu için ferah bir ortam sunuyor. Kimo'nun içerisinde kullanılan malzemenin kötü olduğu dokunur dokunmaz anlaşılıyor. Ön göğüs ve kapılarda sert plastiğe yer verilmiş. Kapı kolları o kadar zayıf malzemeden yapılmış ki, çekerken kırılacak hissi veriyor. Aracı çalıştırmak için kontağı açtığımda motorun sesi araç içerisine fazla girmedi. Yalıtımının güzel olduğunu düşündüm. Şöyle şehir içinde biraz turlayın diye Kimo ile gezintiye çıktım. Klima açıkken her Chery'de olduğu gibi araba rampalarda bayılıyor. Klima'nın aracın içerisini soğutmasının başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yokuş çıkarken aracın ivmelenmesi biraz zayıf, mesela bir Nissan Micra ile 3. viteste çıkılan yokuşu, Kimo ile 2. viteste zor çıktığını söylemeliyim. Birazda uzun yol şehir dışı performansına bakmak için Ankara'dan Kırıkkale'ye kadar gidip geldim. Kimo 100 kilometre hıza kadar normal bir seyir sergilerken daha yüksek hızlarda sürücüye hiç güven vermiyor. Kamyon, otobüs veya TIR sollarken adeta yolda geziniyor. Aerodinamik yapısının pekte özenilerek yapılmadığını söylemeliyim. 100 km/s hızdan sonra Chery Kimo aracın içerisine yol ve motor sesini alıyor. Ayrıca kapı contaları çabuk yıprandığı için rüzgar sesi de alıyordu. Sahibi ile konuştuğumda 5 yıldır bu otomobilin kendisinde olduğunu, mekanik ve elektronik aksamdan çok fazla sorun çıkarmadığını, ancak sürekli bir yerlerinin kırıldığını söyledi. Bu da araçta kullanılan malzemenin hem dayanıksız hem de kalitesiz olduğu anlamına geliyor.

Chery Kimo Alınır Mı?

Tüm bu yazılanları analiz ettiğimiz Chery Kimo fiyatına göre alınabilir bir otomobil gibi görünüyor. Eğer çok fazla şehir dışına çıkan birisi değilseniz Kimo hem yüksek modelli, hem de donanımlı araba ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yedek parçası bulunmuyor gibi şeylerin tamamen efsane olduğunu söyleybilirim. Piyasada bolca Kimo yedek parçası ve ustası bulunuyor.

otohocam.com

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE