Yaz Lastiği Ne Zaman Takılır

2020 yazına doğru günlerin geçtiği şu günlerde artık havalar yavaş yavaş ısınmaya başlayacak. Sürücüler de araçlarını yaza hazırlayacaklar. Yazlık bakımın ilk sırasında kış lastiklerinden yazlık lastiklere geçiş bulunuyor.
Kış lastikleri daha dişli ve kalın olduğu için yazın kullanılması durumunda aracınızın hem çok yakıt tüketmesine neden olacak, hemde yolculuk konforunun düşmesine sebep olacaktır. Bu sebeple sürücüler yazlık lastiklerini değiştirecekler.

Yazlık Lastikler Ne Zaman Değiştirilmeli ?

Ülkemiz dört mevsimi bir arada yaşadığı için yaz lastiklerinin bölgeden bölgeye değiştirilecek zamanı değişebilir. Zira kanunda bu durum yazlık ve kışlık lastik uygulamasının tarihleri illerin valiliklerince belirlenir ibaresi yer almaktadır. Yani valiliklerin belirlediği tarihlere bakılması gerekir. Ancak bulunduğunuz ilin valiliği yazlık ve kışlık lastiklerin değişim tarihlerini belirlemesidiyse 1 Nisan olarak belirlenmiştir. Yani 1 Aralık 2019 - 1 Nisan 2020 tarihleri arasında ticari amaçla kullanılan araçların kışlık lastik takmaları zorunlu. Kısaca 1 Nisan 2020 tarihinden sonra yazlık lastikler takılabilir. 

Yaz Lastiği Nasıldır?

Kışlık lastikler karda tutunmayı artırmak için daha kalın dişlidir. Ancak yazlık lastiklerin böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Bu sebeple yazlık lastiklerin yola temas eden yüzeyleri daha düzdür. Böylece lastiğin yere temas eden yüzeyi daha fazla olur. Otomobil sahiplerinin mutlaka yaz aylarında yazlık lastikler ile araçlarını kullanmaları gerekiyor.

otomobil / otohocam.com

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE