Peugeot 3008 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Peugeot'un 3008 modeli ile biraz test sürüşü yapma imkanı buldum. Şimdi sizlere 2019 model bir Peugeot 3008 nasıl bir araba? Alınır mı? sorularına yanıt verirken kullanıcı yorumuna cevap vererceğim.
Her ne kadar SUV olarak adlandırılsa da Peugeot 3008, aslında bir crossover araba. Çünkü 4 çekeri olmayan bir model SUV olamaz diye düşünüyorum. 2009 yılında tüm Avrupa ile ülkemizde satışa sunulan 3008, günümüzde halen daha satılmaktadır. Piyasaya çıkarken pazarda konumlandığı durum Nissan Qashqai ile rekabet amacıydı.

Peugeot 3008 Nasıl Bir Araba?

Peugeot 3008'in pek çok motor seçenekli modelleri mevcut. Ancak ülkemizde en çok tercih edilen motor seneçeği 1.5 BlueHDİ (dizel) olanlarıdır. Bu motor 130 beygir, 300 Nm tork güç üretirken aracın saatte 190 km hıza çıkmasına olanak sağlıyor. Otomatik ve manuel vites seçeneği olan 3008'in otomatik şanzımanlı olanları (2019 model yılı için) 8 ileri iken, daha eski modelleri 6 ileri otomatik şanzımana sahiptir. Aracın içerisine şöyle bir göz atacak olursak ön göğüs panelinde piyano tarzı düğmelere yer verlmiş. 8 inçlik dokunmatik ekranından klima ve multimedya özellikleri kontrol edilebiliyor.
Peugeot 3008 içinden bir görüntü. Fotoğrafın üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz.
3008'in kapılarında plastik ve kumaş karşımı malzeme kullanılmış. Kapı çıtalarının altında mavi led ışıklandırma bulunuyor. Gösterge paneli ise tamamen dijital olarak ayarlanmış. Ayrıca gösterge panelinin tam ortasında navigasyon harita bulunuyor. Yani zaten elektronik olarak çok dolu otomobiller üreten Fransız markası Peugeot 3008'de çıtayı biraz daha yükseltmiş. Arabanın dikiz aynasına kadar her yeri elektronik diyebiliriz. 

Peugeot 3008 Kullanıcı Yorumu

Peugeot ile iki gün geçirme fırsatı buldum. Arabanın içerisinde kullanılan malzeme kalitesinin ortalamanın biraz üzerinde olduğunu söylemeliyim. Ön göğüs ve kapı kollarında yumuşak bir malzeme kullanılmış. Ayrıca kapı içlerinde kullanılan gri kumaş döşeme çok güzel durmuş. Göğsün ortasında bulunan ekranın dokunmatiğini, Volkswagen'in araçlarından daha hassas olduğunu söylemeliyim. Beni en çok etkileyen kısım ses sistemiydi. Müzik sanki yanınızda çalıyormuş gibi bir ses kalitesi var. Aracı şehir içerisinde denemek için biraz gezintiye çıktım. Motor ve kasa uyumu bence güzel. Sonuçta performans aracı değil, konfor aracı alıyorsunuz. İçinin genişliğine diyecek hiç bir şey yok. Ben ön koltukları en arkaya getirdiğimde, arka koltuğa oturduğumda dizlerim hala rahat ediyordu. Yüksek olduğu için trafikte diğer arabaların üzerinden bakıyorsunuz. Devasa ön camı sayesinde görüş alanınız kocaman. Örneğin emsali olan Mercedes GLA 180 D modelinden kat kat daha konforlu diyebilirim. Neyse konumuza dönelim. Şehir içinde performansının yeterli düzeyde olduğunu söylemiştik. Ancak Peugeot 3008 motor sesini içeriye biraz fazla alıyor. Ara hızlanmalarda da biraz ağır kaldığını söyleyebilirim. Vites geçişleri ise Qashqai'den daha sarsıntılı. Şehir dışı performansını denemek için biraz otobana çıktım. Gaza yüklendiğimde 8. vitese hemen geldi. 150 km/s hıza geldiğimde arabanın yolda tutuşunun beklediğimin daha üzerinde olduğunu belirtiyim. 3008 ile yüksek hızda giderken yol ve rüzgar sesini içeriye almıyor. Ama motor sesi rahatsız ediyor. Kullanım yorumunda son olarak amortisörlerinin yumuşak olduğunu söyleyim. Kasislerden veya engebeli yollardan geçerken içeriye fazla sarsıntı hissettirmiyor. Bir parantezde vitesine açmak istiyorum. Peugeot mühendisleri 3008'in vites kolunun farklı bir tasarım olmasını düşünmüşler. Ancak vites kolunu tutmak gerçekten zor. Cam tavanı ise önde oturanlar için pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü biraz arkaya doğru başlıyor. Ama arkada oturanlar gökyüzünü rahat rahat izleyerek yolculuk yapabilir. 

Peugeot 3008 Alınır Mı?

Fiyat olarak bakacak olursanız 3008 yerine daha farklı alternatifler olabilir. Ancak yüksek teknoloji ve donanım olarak bakacak olursanız parasının hakkını sonuna kadar veriyor diyebilirim. Bana eğer bir Peugeot hayranıysanız alabilirsiniz. Ancak ben sorun istemem derseniz farklı alternatiflere bakmak daha mantıklı gibi geliyor. Sonuçta Peugeot elektroniği 3008'de dibine kadar vurmuş. 5 yıl ve üzeri kullanımlardan sonra çoğu Peugeotta olduğu gibi elektrik aksamından sorunlar verecektir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE