Seat Alhambra Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Seat'ın MPV yani büyük aile otomobili olarak ürettiği Alhambra nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Alhambra her ne kadar 2012 yılında ülkemizde satılmaya başlasa da aslında 1995 yılında ilk olarak üretilmiş bir arabadır. Ülkemizde gümrük girişli az da olsa 2012 öncesi üretilmiş Alhambra vardır.  Ancak Seat Türkiye tarafından resmi olarak 2012 ocak ayında satışına başlanmış ve 2018 Eylül ayında satıştan kaldırılmıştır.

Seat Alhambra Nasıl Bir Araba?

Volkswagen, grubuna ait olan Seat'ın 7 kişilik olabilen bir arabasıdır. Bu yazımızda 2012 ve üstü model Alhambrayı inceleyeceğiz. Türkiye'de sadece Style donanım paketiyle satılmıştır. Donanım olarak ABS, ESP, 8 hava yastığı, lastik basınç sensörü, dijital klima, hız sabitleyici, katlanabilir ve 7 kişilik olabilir koltuklar gibi pek çok özelliği bulunmaktadır. Alhambra'nın 6 ileri DSG otomatik şanzımanlı seçeneği vardır. 

Motor teknik özelliklerinden bahsedecek olursak

1.4 TSI : 150 beygir ve 240 Nm tork güç üretiyor. LPG ile uyumlu bir motor değil. Ancak yağlamalı sistem LPG takılırsa o zaman uyum sağlayabiliyor. Şehir içinde 10, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. Performans olarak tatmin edici. Zaten en ok tutulan motor 1.4 TSI motorlu olanıdır.

2.0 TSI : Eğer daha yüksek performans istiyorsanız tam size göre. 2.0 litre hacimli TSI motor 200 beygir ve 280 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 12.5, şehir dışında ise 8 litre yakıt tüketiyor. Yine LPg ile çok uyumlu bir motor değil.

Seat Alhambra 7 koltuk ve oturma düzeni

Seat Alhambra Kullanıcı Yorumu

Bir dönem kullandığım Seat alhambra hakkında her şeyi anlatacağım. Aslında biz bu arabayı alırken büyük ailemizi taşıyabileceğini düşünerek aldık. 1.4 TSI motor şehir içinde güzel performans sağlıyordu. Ama arabada 5-6 kişi olduğunda hele birde klima açıksa motor biraz bayılıyordu. Yokuşlarda ivmelenmesi biraz zor oluyordu. İçerisi çok geniş bir araba. Anne, baba ve 4 çocuk rahatlıkla yolculuk yapabiliyorduk. İçerisinde kullanılan malzeme kalitesi güzel. Motor, yol ve rüzgar sesini içeriye çok fazla almıyor. Yol tutuşuna gelince, öyle yüksek bir arabadan bu kadar yol tutuş beklemezdim. Yani güzel bir yol tutuşu var.

Seat Alhambra Alınır Mı?

Motor ve mekanik parçaları zaten Volkswagen araçlarıyla aynı. Yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz. Ancak kaporta ve aksesuar aksamının parçaları biraz pahalı. Ayrıca ikinci el piyasası çok zayıf. Öyle alınıp kâr edilip satılacak arabalardan bir tanesi değil.  Geniş bir aile sahipseniz kaliteli bir araç almak istiyorsanız Alhambra tam size göre. Ayrıca rakiplerine göre biraz daha kaliteli olduğunu söyleyim.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE