Nissan Almera Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Japon otomobil markalarından bir tanesi olan Nissan'ın Almera modeli nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayıp, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Nissan, Renault ile olan ortaklığından önce Avrupa ve Türkiye pazarında C segmentinde Almera modeli ile yer alıyordu. Türkiye'de 2000-2008 yılları arasında satılmıştır. 

Nissan Almera Nasıl Araba?

Almera 5 ve 3 kapılı hatchback'in yanında sedan kasa tipleriyle satılmıştır. Donanım olarak "Comfort, Luxury, Mood, Tekna, Visia" paketleri vardır. ABS, klima, hidrolik direksiyon, dört cam otomatiği, direksiyondan kumandalı radya/teyp ve geniş ekran yol bilgisayarı gibi özellikleri vardır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.5 Benzinli : 1.5 litre hacmindeki 16 valf motor 98 beygir ve 136 Nm tork güç üretiyor. LPG ile tam uyumlu bir motor olup şehir içinde 10,5, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketimi var. 

Nissan Almera az da olsa 1.6, 1.8 ve 2.2 DCi motorlarla da satılmıştr. Tam otomatik ve manuel vitesli şanzıman seçenekleri vardır.

İlginizi çekebilir : Nissan Sunny Nasıl Araba?

Nissan Almera Kullanıcı Yorumu

3 yıl boyunca 70 bin kilometre Nissan Almera kullandım. İlk olarak içi c segmenti diğer otomobillere göre baya bir geniş. Arka diz mesafesi geniş ama hatchbacklerin bagaj hacmi biraz küçük. Ayrıca tasarım olarak üretildiği yıllara göre baya bir güzeldir. Mercekli ön farları falan çok güzel görünüyor. Sessiz çalışması olsun konforu olsun harika bir otomobil. Ama 1.5 motorunun performansı insana saç baş yolduruyor resmen. Eğer bir yokuşa geldiğinizde aşağıdan kaptırıp çıkmazsanız en sağ şeritten gitmeye hazır olun. Aslında 98 beygir olmasına rağmen daha güçsüzmüş gibi his veriyor. Ama düz yolda bir şey yok, kolaylıkla yüksek hızlara çıkabilir. Nissan Almera'nın yol tutuşu güzel. Motor sesini içeriye biraz alıyor ama rüzgar ve yol sesi yalıtımı güzel.

Nissan Almera Alınır Mı?

Bugün fiyat performans olarak bakıldığı zaman Nissan Almera alınabilecek bir otomobil. Yedek parçalarını bulmak zor değil. Ama Japon otomobillerinin yedek parçalarının pahalı olduğunu unutmayın. Eğer bir Almera alacaksanız çok fazla performans beklentiniz olmasın. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE