Hyundai Getz Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hyundai'nin b segmenti hatchback modeli olan Getz nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

2003 yılında piyasaya sürülen Getz, kendi sınıfında Türkiye'nin en çok satılan markalarından bir tanesi olmuştur. 2011 yılına üretilmiş olup daha sonra yerini Hyundai İ20 modeline bırakmıştır. Şimdi benimde 2 yıl sahibi olduğum Getz hakkında konuşacağız.

Hyundai Getz Nasıl Bir Araba?

Getz dışardan her ne kadar küçük gibi görünse de içi oldukça geniştir. Donanım olarak ABS, klima, dört cam otomatiği, çelik jant gibi özellikleri vardır. Getz'in neredeyse tüm kumanda düğmeleri mekanik olarak tasarlanmıştır. Bu da aracın arıza çıkarma olasılığını düşürmektedir. Türkiye'de 4 farklı motor seçeneği ile satılmıştır. Şimdi motor teknik özelliklerine göz atacak olursak;

1.3 benzinli : Hyundai'nin 90'lı yıllar teknolojisinden kalma motorudur. 82 beygir güç üreten bu motor LPG ile tam uyumlu. Şehir içinde 8, şehir dışında ise 5,5 litre yakıt tüketiyor. Performansı öyle çok değil, ama tatmin edici bir çizgi sergiliyor.

1.4 Dhoc : Dünya üzerinde üretilmiş en uzun ömürlü motorlardan bir tanesidir. Sadece rutin bakımlarını yaparak milyon kilometre kullananları bizzat kendim gördüm. Getz ile birlikte Hyundai Accent Era modellerinde de kullanılmıştır. 97 beygir ve 125 Nm tork gibi güç sergiliyor. Şehir içinde 7,5 şehir dışında ise 5,5 litre yakıt tüketimi var. Dünya üzerindeki LPG ile en uyumlu motorlardan bir tanesidir.

1.5 CRDİ : İki çeşidi vardır. Bunlardan birincisi 88 beygir ve 215 Nm tork gücünde olan, diğeri ise 110 beygir ve 260 Nm tork gücünde olanlarıdır. Şehir içinde 5,5, şehir dışında 4 litre yakıt tüketimi vardır.

1.6 benzinli : Getz ile en az tutulan motordur. 105 beygir ve 146 Nm tork güç üretmektedir. Şehir içinde 10, şehir dışında 7 litre yakıt tüketimi var.

Hyundai Getz'in manuel ve otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır.

Hyundai Getz Kullanıcı Yorumu

Yukarıda belirttiğim gibi 2 yıl boyunca dizel bir Getz sahibi oldum. İlk olarak aracın içerisinden bahsedecek olursak. Ön göğüs ve kapı kollarında sert plastik bir malzeme kullanılmış. Malzeme kalitesi o kadar güzel değil. Şehir içi performansı harika, kısa mesafe dik yokuşlarda kolayca ivmeleniyor. İçerisi kendinden beklenmeyecek kadar geniş. Arka diz mesafesi benim gibi 1.80 cm boyundaki biri için bile yeterli. Hidrolik direksiyonu çok hafif. Frenleri orta seviyede, çok güçlü bir fren sistemi yok. Yol tutuşu da vasat, öyle sert virajlara hızlı girebileceğiniz bir otomobil değil. Uzun yolculuklarda motor ve yol sesini içeriye biraz alıyor. 

Hyundai Getz Alınır Mı?

Getz öyle aman aman kaliteli bir otomobil değil. Ancak tam bir sorunsuzluk abidesi. Ben kullandığım iki yıl boyunca bir kere bile arıza vermedi. Taş gibi sağlam bir motoru ve yürüyen aksamı var. İkinci el piyasası güçlü, yedek parçaları ucuz bir otomobil. Eğer en sorunsuz bir şekilde a noktasından b noktasına gitme amacındaysanız Getz tam size göre bir otomobil. Bana soracak olursanız temiz kullanılmış bir tanesi alınıp yıllarca kullanılabilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE