Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası Ne Kadar?

Özellikle yerleşim birimlerinde trafiğin daha güvenli akmasını sağlamak için trafik ışıkları bulunur. Motorlu taşıt kullanan herkesin bu trafik ışıklarına uymak zorundadır. 

Trafik ışıkları trafiğin akışı hızlandırmanın yanında sürücülerin güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarına da olanak sağlar. Trafik ışıklar.na uymak trafik kazalarını büyük ölçüde azaltır. Trafik ışıklarının anlamları çok basittir ve ilkokuldan itibaren herkese öğretilmektedir. 

Trafik ışıklarının anlamları : Yeşil ışık: Geç, Sarı ışık : Kalkmaya hazırlan veya durmaya hazırlan, Kırmızı ışık : Dur anlamına gelmektedir.

Trafik ışıklarına hususi araç kullanan tüm sürücülerin uyması zorunludur. Ayrıca kırmızı ışıkta geçmenin cezası vardır. Bu 2918 sayılı kanunun 47. maddesinde açıkça belirtilmiştir. İlgili kanuna göre 2020 yılı için "Trafik zabıtası veya diğer yetkililerin dur işaretlerine, ışıklı trafik işaretlerinden kırmızı renkli olanına ve sesli işaretlere uymayan sürücüler 288 Türk lirası para cezası ile cezalandırılırlar."








Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE