Ford Taurus Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Bugünki yazımızın konusu Ford'un Amerikan pazarı için ürettiği Taurus nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Bir arkadaşım hobi amaçlı koleksiyonluk araba için Ford Taurus almış. Bana söylemesi üzerine bende arkadaşımdan bu canavarı bir günlüğüne alıp test ettim. Amerika ve Çin'de hala satılmaya devam eden ve sıfırı bulunan Taurus, Ford Türkiye'de hiç bir zaman satışa çıkmadı. Ancak Türkiye'ye gümrükten sokulmuş Tauruslar var.

Ford Taurus Nasıl Bir Araba?

Ford Taurus, Ford'un Amerika için ürettiği otomobil oluyor. Benim kullandığım Taurus V6 motora sahip olanıydı. V tipi motor 142 beygir ve 217 Nm tork güç üretiyor. 1989 model olmasına rağmen donanım olarak elektrikli koltuklar, 4 cam otomatiği, hız sabitleyici (cruise control), elektrikli aynalar, ön ve arka kol dayamaları, içerden açılan bagaj ve depo kapağı ve ABS gibi özellikleri bulunuyor. Taurus iri cüsseli E segmenti bir otomobil. Ben ölçmedim ama arkadaşımın dediğine göre şehir içinde 18, şehir dışında ise 12 litre yakıt tüketiyor. Bizim gibi benzinin pahalı olduğu ülkeler için çok yüksek bir rakam. Ama Amerika gibi petrol için dünyaya ateşe veren ülke için çok sayılmaz. 

Ford Taurus Kullanıcı Yorumu

Bu Amerikalıların otomobil anlayışı tamamen bizden farklı. Konforuna çok düşkün oldukları için arabaları da onlara göre yapılmış. Taurus'un daha içine oturduğumda çok geniş bir mekan beni karşıladı. 1989 model olmasına rağmen sanki 2000'li yıllarda üretilmiş bir arabadaymışım hissi uyandırdı. Şehir içinde performansı çok güzel. O koca gövdesi gaza basınca kuş gibi uçuyor. Uzun yol ve yüksek hız performansı harika. V6 motor, düşük devirde yüksek hızlara çıkabiliyor. Yol ve rüzgar sesini içine fazla almıyor. Ama motoru çok güçlü olduğu için motor sesi içeriye giriyor. Yol tutuşu çok harika. Bu Amerikalılar gerçekten işini biliyorlar.

Ford Taurus Alını Mı?

Şimdi gelelim asıl konuya. Eğer özel bir merakınız yoksa, alırsanız ne parçasını bulabilirsiniz ne de ustasını. Macera aramaya gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca yakıt tüketimi de çok fazla.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE