Kaportadaki Boya İzi Nasıl Çıkartılır?

Aracınızın kaportasına bazen başka bir arabaya sürtme, bazen de yerde bulunan boyanın sıçraması sonucunda boya bulaşabilir. Peki ya aracınıza sıçrayan boya nasıl çıkarılır?

Üretilen her 100 otomobilden 99 tanesi tek renk olacak şekilde üretilmektedir. Aracınızın rengi ne olursa olsun, bulaşabilecek farklı bir renk çirkin bir görüntü oluşturacaktır. Yeni boyanan yol çizgisinin üzerine basmak, aracınızı başka bir arabaya sürtmek veya boyalı her hangi bir yere kaportanın sürtülmesi sonucunda kaportaya istenmeyen renkte boya bulaşabilir.  Peki ya sıçrayan veya sürtünme sonucunda oluşan boya nasıl çıkarılır? 

Kaporta Üzerindeki Boya Nasıl Çıkarılır?

İster sıçrama olsun isterse sürtünme veya farklı bir nedenden dolayı aracınıza boya bulaştıysa bun çıkarmak için boyaya en az zarar verecek şekilde çıkarmaya çalışmalısınız. 

1- Sabunlu Su

Bildiğimiz sabunun boyayı yumuşatma özelliği vardır. Özelikle sıçrama nedeniyle oluşan boya lekeleri kurumadan sabunlu su yardımıyla kolayca çıkarılabilir. Bunun için bir kovaya bulaşık deterjanından yarım çay bardağı doldurun. Ardından üzerine 1 litre su ekleyin ve elinizle çırparak köpürmesini sağlayın. Ardından bulaşık süngerinin yumuşak tarafı (sert tarafı değil çünkü boyaya zarar verir) ile ovalayın. Boyanın çıktığını göreceksiniz.

2- Aseton

Aseton kadınlar tarafından oje çıkarmakta kullanılan bir maddedir. Yani boya çıkarıcı özelliği vardır. Aracınızın kaportasına sıçramış ve kurumuş boyaları aseton yardımıyla çıkarabilirsiniz. Aseton uyguladıktan sonra kaportayı mutlaka temiz bir bezle silin.

3- Sentetik Tiner

Özellikle aracınıza yağlı boya bulaşmışsa ve kurumuşsa bunu çıkarmak zor olacaktır. Bir hırdavatçıdan sentetik tiner ve üstüpü alın. Tineri bir miktar üstüpüye dökün ve boya bulaşan yeri ovalayın. Çıktığını göreceksiniz. 

4- Pasta Cila

Kaporta pastası özellikle kaportaya bulaşan derin boya lekelerini çıkarabilir. Bunun için pastayı bir süngere sürün ve kaportada boya bulaşan yere uygulayın. Ancak çok fazla kullanılmayı orjinal boyaya zarar verebileceği için bir uzman tarafından yapılması önerilir. Pasta uyguladıktan sonra cila ile parlatmak güzel bir görüntü oluşturacaktır. 

otohocam / otomobil


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE