Toyota Corona Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Toyota tarafından orta-üst sınıf için üretilen Corona nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Toyota Corona aslında 1957 yılından bu yana üretilmeye başlayan bir otomobildir. Ancak Türkiye'ye 1990 yılında gelmiştir. Daha eski modelleri gümrük girişlidir. 1993 yılında makyajlı kasaları satılmaya başlamıştır. 1998 yılında ise Avensis'e pazarda yer açmak isteyen Toyota tarafından ikiz kardeşi carina ile  üretimi sonlandırılmıştır. 

Toyota Corona Nasıl Bir Araba?

Daha önce bir Toyota Corona sahibi oldum ve 200 bin kilometre kullandım. Türkiye'de tek donanım paketiyle satılmıştır. Corona'da "ABS, klima, dört cam otomatiği ve hava yastığı" gibi donanımlar bulunmaktadır. Türkiye'de üç farklı motor hacmine sahip seçenekleriyle satılmıştır. Motor teknik özelliklerine bakacak olursak;

1.6 XL : 1990 öncesi Coronalarda bulunan motor seçeneğidir. 90 beygir ve 130 Nm tork güç üretmetekdir. LPG ile çok uyumlu bir motordur. Ancak bu motor hacmine sahip bir corona bulmanız samanlıkta iğne aramaya benzer.

1.7 XL : Yine Türkiye'ye ilk getirilen 80'li yıllara ait coronalarda yer alan motordur. 110 beygir ve 120 Nm tork güç üretmektedir.

2.0 XL : 1990-1993 yılları arasında satılan Corona'da bulunan karbüratörlü motordur. 16 valf 135 beygir gücündeki motorun şehir içi 10, şehir dışı ise 6 litre yakıt tüketimi var.

2.0 GLi : Full enjeksiyonlu olan motor 136 beygir ve 197 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 9,5, şehir dışında ise 5,5 litre yakıt tüketimi var.

Corona'nın 5 ileri manuel ve 4 ileri tam otomatik şanzımanlı vites seçenekleri vardır.

Toyota Corona Kullanıcı Yorumu

Tam yedi yıl boyunca bir corona sahibi olduk. Toplamda 200 bin kilometre kullandık. İlk olarak içerisinde başlayalım. Çok kaliteli bir malzeme kullanılmış. Koltuklar döşemeleri, ön göğüs ve torpido olsun hiçbir yerinde en ufak bir solma bile olmuyordu. İçi çok geniş, arka diz mesafesi ve tavan yüksekliği uygun. Arkada 3 yetişkin rahatlıkla seyahat edebilir. 2.0 litrelik motoru arabayı uçuruyor. Şehir içinde dik yokuşlarda kolaylıkla ivmelenebiliyor. Ayrıca gaza yüklendiğinizde pek çok arabayı arkada bırakıyor. Japonlar bu otomobil işini gerçekten çözmüşler. 7 yıl boyunca bize bir kere bile arıza çıkarmadı. Resmen ölümsüz araba yapmışlar desem yeridir. Ancak corona'nın bana göre en öne çıkan özelliği uzun yol ve yüksek hızlardaki kabiliyeti. çok defa rahatlıkla 200 km/s hızın üzerine bizzat kendim çıktım. Yol tutuşu güzel, motor sesini içeriye biraz alıyor ama bu rahatsız edici bir düzeyde değil. Yola oturan bir araba olduğu için virajlarda kendini salmıyor. İçerisinde güvende hissettiğiniz bu yaşlarda ender otomobillerden bir tanesi.

Toyota Corona Alınır Mı?

Fiyat/performans olarak bakıldığı zaman Corona bana göre alınabilecek en iyi otomobillerden bir tanesi. Ancak ikinci el piyasasının çok zayıf olduğunu unutmayın. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz covid-19 virüsü ile aynı ismi taşıdığı için ikinci el piyasasının daha düştüğü söylentileri var. Yedek parçalarını bulmakta çok zorlanmazsınız ancak parça fiyatları biraz pahalı. Ama bana soracak olursanız temiz kullanılmış bir tanesi alınıp güzelce binilebilir. 

otohocam / otomobil

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE