Cut Off Nedir? Araba Cut Off'ta Giderken Yakıt Tüketir Mi?

Bir otomobilin motorunun çalışması için mutlaka yakıt tüketmesi gerektiği düşünülür. Ancak bazı durumlarda motor çalışmasına rağmen otomobil yakıt tüketmez. Bunlardan bir tanesi de Cut off'ta gitmektir. Peki aracınız Cut off modunda giderken yakıt tüketir mi?

Cut Off Nedir?

Aracınızla yolda seyir halindeyken birden dik bir yokuş inmeye başladınız. Ayağınızı gazdan çekmenize rağmen (araba mutlaka viteste olacak) aracınız kendi kendine gaz verecektir. Çünkü aracınızın ağırlığı nedeniyle motor çalışmaya devam edecektir. Bu sırada aracınızın motor kontrol ünitesi, yakıt enjeksiyonunu keser. Motor aracın ağırlığıyla kazandığı ivme nedeniyle çalışmaya devam eder. Cut off, modunda aracınız hiç yakıt tüketmez. Motorun çalışması için gerekli enerji aracınızın ağırlığıyla karşılanır. Cut Off'un hal arasında bilinen adı "kompresördür." 

Araba Cut Off Modunda Yakıt Tüketir Mi?

Cut off modu demek, yakıt kesildi anlamına gelmektedir. ECU, bir araç yokuş aşağı viteste inerken gaza basılmazsa, motora giden yakıt akışını keser. Motor tamamen aracın kendi ağırlığıyla oluşturduğu enerji sayesinde çalışır. Kısaca bir araba kompresör modunda giderken yakıt tüketmez. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE