Audi A1 Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

B segmenti hatchback sınıfında iddialı olmak isteyen AUDİ, 2011 yılında A1 modelini Türkiye'de satışa çıkardı. Peki ya Audi A1 nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca Audi A1 kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Opel Corsa ve Volskwagen Polonun ağırlıklı olarak sahibi olduğu pazarda yer edinebilmek amacıyla Audi, 2010 yılında A1 modelini tanıttı ve 2011 yılında Türkiye'de satışa sundu. Çok fazla tutulmadığı için 2018 yılında satışı durdurulmuştur.

Audi A1 Nasıl Bir Araba?

Audi a1 küçük sınıfta yer alan bir otomobildir. Türkiye'de "Ambition, Attraction, Basic, Dynamic, Sport" donanım paketleriyle satılmıştır. Özellik olarak hız sabitleyici, klima, ABS, ESP, hava yastıkları gibi pek çok donanımı vardır.  Türkiye'de 1.4 benzinli ve 1.6 TDI (dizel) motor seçenekleri ile satılmıştır. Şimdi motor teknik özelliklerine göz atacak olursak;

1.4 TFSI : 4 silindirli olan bu motor 122 beygir ve 200 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 6.5, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketiyor. LPG ile hiç uyumlu bir motor değil. Ancak benzinde yakıt tüketimi oldukça ideal.

1.6 TDI : 4 silindirli dizel motor şehir içinde 5, şehir dışında ise 3 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca 90 beygir ve 230 Nm tork güç üretiyor. Kaya gibi sağlam bir motordur.

Audi A1 Kullanıcı yorumu

Premium markalar sınıfında yer alan Audi'nin A1 modelini bende 6 ay boyunca kullandım. Şimdi size A1 hakkındaki izlenimlerimi anlatacağım. Aracın içerisine oturduğunuzda kaliteli olduğunu anlıyorsunuz. Ancak içi çok dar. Koltukları kendime göre ayarladığımda arka koltuklara oturunca neredeyse hiç diz mesafesi kalmıyor. Şehir içinde dizel ve benzin motorunun performansı güzel. Yol, rüzgar ve motor sesini içeriye çok fazla almıyor. Uzun yolda yol tutuşu güzel ama A1 uzun yol arabası değil. Çünkü içerisi çok dar. 

Audi A1 Alınır Mı?

Fiyat/performans olarak bakıldığı zaman bana göre alınmaz. Kendisinden daha ucuz olan Opel Corsa vaya Volkswagen polo'dan hiç bir üstün yanı yok. Zaten Audi'de bunun farkında olduğu için satışını sınırlandırmak yolunu seçti. 

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE