Volvo V40 Cross Country Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Volvo'nun 2013 ile 2018 V40 Cross Country nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt arayacağız. Ayrıca V40 Cross Country kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Volvo v40 modelinin nispeten sevilmesine karşılık olarak 2013 yılında V40 Cross Country modelini satmaya başladı.

Not: V40 ile V40 Cross Country arasındaki fark : Cross Country V40'dan 6 cm daha yüksek ve 1 cm daha uzun.

Volvo V40 Cross Country Nasıl Bir Araba?

Volvo zaten sağlamlığıyla nam salmış bir marka. Yolcu güvenliğinin yanı sıra yaya güvenliğini de ön planda tutan bir otomobilV40 Cross Country'nin  "1.6 D, Advance, Premium" donanım paketleri vardır. En full donanımı olan Premium'da 3 farklı sürüş modu, çarpışma önleyici sistem, yokuş kalkış desteği, ESP, ABS ve EBD, yağmur ve far sensörü, hız sabitleyici ve sınırlandırı, lastik basınç sensörü ve bi xenon farlar gibi pek çok özellikler bulunmaktadır.

V40 Cross Country 6 ileri manuel ve Ford'dan aldığı 6 ileri powershift otomatik şanzımanla satılmıştır. Motor teknik özelliklerine göz atacak olursak;

1.5 T3 : 150 beygir ve 250 Nm tork gibi muazzam bir motor performansı sunuyor. Bu motor şehir içinde 7,4, şehir dışında ise 4,5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile iyi bir işçilik ve kaliteli bir LPG kiti olması karşılığında uyumlu

1.6 D : Ford ile ortak kullandığı dizel motor 115 beygir ve 270 Nm tork güç üretiyor. Oldukça ekonomik ve performanslı bir motordur. Şehir içinde 4,5, şehir dışında ise 3,9 litre yakıt tüketimi var. V40 Cross Country'nin en çok tutulan motor seçeneğidir.

1.6 T4 : Daha yüksek performans isteyenler tarafından tercih edilebilecek bir motordur. 4 silindirli olan bu motor 180 beygir ve 240 Nm tork güç üretiyor. Şehir içide 8, şehir dışında ise 5,6 litre yakıt tüketiyor. LPG ile uyumlu değil. Zaten hem performans isteyip hem de LPG taktırmak olmaz. 

2.0 T5 AWD : Dört çeker V40 Cross Country'lerde yer alan motordur. 213 beygir ve 300 Nm tork gibi benzinli bir motora göre büyük güç üretmektedir. Şehir içinde 11,5 ve şehir dışında 6,5 litre yakıt tüketimi var.

Volvo V40 Cross Country Kullanıcı Yorumu

3 ay boyunca bir Volvo V40 Cross Country sahibi oldum. İlk olarak aracın içinde bahsedecek olursak, ön göğüs ve kapı kollarında kullanılan malzeme kalitesi çok üstün. Ancak benim hiç hoşuma gitmeyen bir yanı ön orta kumanda panelinin arkasında bir cep olmasıydı. Hem ulaşması zor hem de koyulan bir şey kolay kolay alınamıyor. Arka diz mesafesi oldukça geniş. Ancak tavanı biraz basık. benim gibi 1.80 boyunda bir kişinin bile tavan kenarlarına başı değiyor. Volvo V40 Cross Country'de kullanılan tüm motorlar oldukça performanslı. Dizel motorunun biraz sesi çalıştığını söylemeliyim.  Yokuşlarda dur kalkalarda ivmelenmesi güzel. Uzun yol ve yüksek hızlarda ise üstün bir yol tutuşu var. Ford eli değdiği çok belli oluyor. Oldukça konforlu bir otomobil. Frenlerine ayrı bir parantez açmak istiyorum. Benim kullanmış olduğum tüm otomobiller arasında frenleri en güçlü olanlarda bir tanesi. 

Volvo V40 Cross Country Alınır Mı?

Volvo premium sınıfta yer alan dayanıklı bir otomobil markasıdır. Ancak her ne olursa olsun Volvo araçları ikinci el piyasasında gerektiği değerleri bulamazlar. Bana göre bu bir avantaj. Çünkü az para ile çok kaliteli bir otomobile sahip olabilirsiniz. Ancak bir Volvo V40 Cross Country almadan önce özellikle kaporta ve plastik aksam parçalarının aşırı pahalı olduğunu unutmayın. 

otohocam / otomobil

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE