Fiat Croma Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Fiat'ın d segmentinde modeli olan Croma nasıl bir araba alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz. 

Tempra ile güzel satış rakamları yakalayan Fiat'ın d segmentinde hiç etkinliği yoktu. Özellikle Renault 21'e bir rakip çıkarmak için kolları sıvayan firma Croma modelini tanıttı. Türkiye'ye de 1994 ile 1997 yılları arasında az da olsa ithal edilmiştir. 

Not: 2005-2008 yılları arasında fiat croma yeniden üretilmiş ve satılmıştır. Ancak Türkiye'ye ithal edilmemiştir. Türkiye'de bu model Croma görürseniz gümrük girişlidir. 

Fiat Croma Nasıl Bir Araba?

Croma donanım olarak zamanın en iyi otomobillerinden bir tanesiydi. Tasarım olarak zaten Tempra'yı andırmaktadır. Yani tempra'nın büyüğü diyebiliriz. Donanım olarak " ABS, klima, hava yastığı, dört cam otomatiği ve elektrikli aynalar" gibi özellikleri vardır. Türkiye'ye ithal edilen dizel motorlu olanları 105 beygir, benzin motorlu 2.0 litre hacimliler ise 140 beygir gücündedir.

Fiat Croma Kullanıcı Yorumu

Bugün bir arkadaşımın Croma'sı ile Ankara içinde biraz gezdikten sonra Ankara - Nevşehir arası gidip geldim. İlk olarak 2.0 benzinli motorunun performansını ben çok sevdim. Yokuşlarda ivmelenmesi falan çok güzel. Frenleri 25 yaşında bir arabaya göre çok güçlü. Yazdan bir kalma bir hava olduğu için klimasını kullanma fırsatı da buldum. Arabanın içerisini kısa sürede buz gibi yapıyor. Uzun yol ve yüksek hız performansı çok güzel. Aracını içerisinde çok rahat yolculuk yapabiliyorsunuz. Şehir içinde 11, şehir dışında ise 7 litre yakıt tüketiyor. arka diz mesafesi geniş olduğu için 3 kişi rahatlıkla arka tarafa sığabiliyor.

Fiat Croma Alınır Mı?

Zamanına göre güzel bir otomobil. Ancak plastik ve kaporta aksamının parçalarını bulmak imkasıza yakın. Arkadaşım bir kaç parçasının İtalya'dan gelmesini beklediğini söyledi. Bu sebeple özel bir merakınız yoksa bana göre Fiat Croma alınmaz. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE