Alfa Romeo GT Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Alfa Romeo, tasarım olarak her zaman dünyanın en iyi otomobillerini üreten firmalar arasında yer almıştır. Bu yazımızda Alfa Romeo GT nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

2005 yılının son aylarında Türkiye lansmanı yapılan Alfa Romeo GT, keskin tasarımıyla göze çarpmıştı. 2005 yılının Aralık ayında Türkiye'de satışa sunulmuştur. 

Alfa Romeo GT Nasıl Bir Araba

Tek kapılı coupe bir otomobil olan Alfa Romeo Gt, Türkiye'de  2.0 JTS motor ile satılmıştır. Bu motor 165 beygir ve 205 Nm tork güç üretmektedir. Şanzıman olarak otomatik Selespeed şanzımanı harika bir performans sunmaktadır.  Alfa Romeo GT'nin Dis.Selespeed olanları yarı otomatik Distinctive olanları ise manuel viteslidir. Türkiye'de 2006 ile 2008 yılları arasında satılmıştır. Donanım olarak "ABS, ESP, hava yastıkları, hız sabitleyici, dijital klima ve yol bilgisayarı" gibi özellikleri vardır.

Alfa Romeo GT Kullanıcı Yorumu

Daha içine oturduğunuz anda kaliteli bir otomobil içinde olduğunuzu hemen anlıyorsunuz. Beyaz tabanlı göstergesi falan tam bir spor araba havası katıyor ki zaten spor bir otomobil. Ön tarafının genişliği iyi ancak her tek kapılı otomobilde olduğu gibi arka koltuklarının diz mesafesi biraz dar. Şehir içi performansı beni kendine hayran bıraktı. Mesela ışıklarda kalkarken bir anda gaza yüklendiğimde 165 beygirin gücünü fazlasıyla hissettim. Yokuşlarda ivmelenmesi çok üstün. Motor arabayı resmen şahlandırıyor. Alfa Romeo GT'nin bana göre en öne çıkan özelliği frenleri. Ben bu kadar güçlü ve iyi bir freni olan arabaya daha önce hiç binmedim. Uzun yolda 200 km/s hıza kadar çıkıyor ve en ufak bir zorlanma, titreme veya yolda gezinme yapmıyor. Alfa Romeo GT'nin yakıt tüketimi şehir içinde 13, şehir dışında ise 7.5 litre. 

Alfa Romeo GT Alınır Mı?

Her ne kadar tasarım, donanım ve kalite olarak öne çıkıyor olsa da, Alfa Romeo GT'nin ikinci el piyasası neredeyse hiç yok. Satarken baya bir beklemeniz gerekebilir. Ancak Türkiye'de neredeyse hiç bir Coupe'nin ikinci el piyasası güzel değil.  Ayrıca özellikle kaporta aksamının parçaları çok aşırı pahalı.  Çok temiz kullanılmış ve uygun fiyatlı değilse bana göre alınmaz.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE