Direksiyon Simidi Nasıl Sökülür?

Çok önemli bir sorun olmadıkça kimse aracının direksiyonunu yerinden sökmek istemez. Ama bazı durumlarda direksiyon simidini sökmek gerekebilir. Bu yazımızda airbagli yani hava yastıklı direksiyonun nasıl söküleceğini adım adım anlatacağız. 

1. Adım : Akü Kutup Başını Sökün

Öncelikle akü kutup başlarını söküyoruz ve statik elektrik üretecek elbise ve teçhizatla çalışmamaya özen gösteriyoruz. Airbag patlama ihtimalini unutmamalıyız. Akü kutup başlarını ayırdıktan sonra araç teybi orjinal ise keycode isteyecektir. Key kodunuzu bulmadan akü kutup başlarını sökmeyin. Ya değilse aracınızı teybi çalışmaz.

2. Adım : Direksiyon Kapağını Sökme

Direksiyon kapağı altında bulunan 3 adet yıldız ve 2 adet torx vidayı söküyoruz. Torx dıştaki, yıldız vidalar alttakiler oluyor. Ardından direksiyon üst ve alt kapakları yerinden çıkacaktır. Bunları çıkarıyoruz. 

3. Adım : Airbag Modülünü Sökme

Airbag modülünü iki adet 5 mm cıvata tutmaktadır. Yerlerini belirledikten sonra söküyoruz. Cıvatalar segmanlı olduğu için yerinden çıkmaz. Cıvatalar direksiyonun iç kısmına baktığı için görmeniz biraz zor olabilir. Telefon ön kamerası yardımıyla yerlerini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Bu cıvataları söktükten sonra direksiyonun hava yastığı bulunan kısım çıkacaktır. Dikkatli bir şekilde airbag fişlerini çıkartın.

4. Adım : Direksiyonu Çıkarma

Aracınızın direksiyonunu 1 adet 15 mm cıvata tutmaktadır. Lokma yardımıyla bu cıvatayı açıyoruz. Sonuç olarak direksiyon simidi yerinden çıkacaktır. 

İşte hepsi bu kadar. Direksiyon simidi sökme işlemini adım adım anlattık. 


Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE