Hyundai Atos Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hyundai'nin mini sınıfta yani A segmentinde ürettiği ilk otomobil olan Atos nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Kız kardeşime ucuz ve mini bir otomobil almak için bundan 4 yıl önce arayış içine girmiştik. Bizde uzun araştırmalar sonucunda Hyundai Atos alma kararı almıştık. Atos, 1997 yılında tanıtılmış, Hyundai'nin a segmenti mini otomobilidir. Boyutları itibariyle oldukça küçük olmasına rağmen oldukça sağlam bir otomobildir. Türkiye'de ilk olarak 1998 yılında satışa sunulmuş, 2001 yılında ilk kez makyajlanmış ve 2005 yılında en yeni makyajlı kasası olan "Atos Prime" piyasaya sürülmüştür. 2008 yılında üretimden kaldırılarak yerini İ10'a bırakmıştır.

Hyundai Atos Nasıl Bir Araba? 

Atos'un GLS ve GLS Prime olmak üzere iki donanım paketi vardır. Ancak piyasada en çok GLS donanım paketi mevcuttur. Donanım olarak ABS, klima, hava tastığı ve cam otomatiği gibi özellikleri vardır. 1.0 ve 1.1 litre hacimli olmak üzere iki farklı motoru vardır.

1.0 benzinli : 55 beygir ve 85 Nm tork güç üreten motor şehir içinde 8, şehir dışında ise 5.5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile tam uyumlu bir motordur. 

1.1 benzinli : Her uzak doğu otomobilinde olduğu gibi bu motorda LPG ile tam uyumlu bir motordur. 63 beygir ve 97 Nm tork güç üretiyor. Biraz daha performanslı ve 4 silindirlidir. Şehir içinde 8.5, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor. 

Hyundai Atos'un manuel ve otomatik şanzımanlı seçenekleri mevcut.

Hyundai Atos Kullanıcı Yorumu

Bende arada sırada kardeşimden alıp kullanıyorum. Hatta bir keresinde Ankara'dan, Alanya'ya gidip gelmişliğim bile var. İlk olarak içerisinde kullanılan malzeme kalitesi orta seviyede. Torpido güneşte çatlama yapmayan sert plastik malzemeden kullanılmış. Ancak kapı sacı falan çok ince. Küçük bir otomobil olmasına rağmen yerden baya bir yüksek. Engebeli yollarda avantaj sağlarken, yol tutuşunun düşmesine neden oluyor. Atos ile 80 km hızın üzerinde her gittiğiniz yolda devrilme olasılığı var. Klimayı açınca baya bir motor performansını etkiliyor. Bir defasında 4 kişi ile klima açıp gitmek istediğimizde dik bir yokuşta çekmeyip önce klimayı kapatmak zorunda kalmıştık. Motor ve yol sesini biraz içeriye alıyor. 

Hyundai Atos Alınır Mı?

Eğer otomatik ve az sorun çıkaran buna rağmen ucuz bir araba almak istiyorsanız Atos tercih sebebi olabilir. Kullandığımız süre boyunca bize bir kere bile arıza çıkarmadı. Ancak bu araba tam bir bayan arabası ve işten eve evden işe gidip gelme arabası. Bagajı hiç yok denecek kadar küçük. Ön tarafında şoförün yanında birisi oturuyorsa omuzlar az kalsın birbirine deyecek. Arka diz mesafesi çok dar. Yani bir atos alacaksanız aile otomobili olmayacağını bilin. 

otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE