Fiat Palio Nasıl Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

 Tofaş tarafından Türkiye'de üretilen Fiat modeli olan Palio nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Tofaş tarafından daha önceleri kuş serinin yanı sıra, tempra, tipo ve uno modelleri üretiliyordu. Ancak bu otomobiller tasarım olarak zamanının gerisinde kaldığından, Fiat, yeni modeller piyasaya sürmek için kolları sıvadı 1997 İstanbul otomobil fuarında sedan Siena'yı ve hacthback ve stationwagon (weekend) olan Palio'yu tanıttı ve 1998 yılında satışa sundu. 

Fiat Palio Nasıl Bir Araba

Şimdi Palio hakkında detaylı bilgi istiyorsanız. Tamamen yerli üretim olan Palio bir çok motor seçeneği ile Türkiye'de satışa çıkmıştır. Yerli üretim otomobil olması sebebiyle her şeyi de ucuzdur ve Türkiye şartlarına göre üretilmiştir. Altının yere yüksek olması yollarının yüzde 70'i engebeli olan Türkiye için bir avantajdır. Donanım olarak pek bir şey beklemeyin. Ama en full donanımında klima, abs, çift hava yastığı, elektrikli camlar gibi özellikleri vardır. Palio teknik özelliklerine göz atacak olursak

1.2 benzinli : 73 beygir gücündeki motor kasa ile harika uyumlu. Çok küçük gibi dursa da, aslında palio'nun da küçük ve hafif olması nedeniyle yüksek performans sergiliyor. Nice 1.6 motora sahip olan arabaları rampada geçebiliyor. LPG ile tam uyumlu olan bu motorun şehir içinde 10, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketimi var.

1.3 multijet dizel : Fiat'ın efsanevi sağlam ve az yakıt tüketen dizel motorudur. 70 beygir ve 180 Nm tork güç üreten motor güçsüz gibi görünse de Palio'yu adeta uçuruyor. Tatlı bir rampada bizzat kendim 160 km hıza kadar çıktığımı bilirim. Şehir içinde 6, şehir dışında ise 4 litre dizel yakıt tüketiyor.

1.4 benzinli : Fiat palio'nun en çok tutulan benzinli motorudur. 77 beygir gücündeki motor Palio'yu şahlandırmaya yetiyor. Şehir içinde 8, şehir dışında 5 litre yakıt tüketiyor. LPG ile tam uyumlu bir motordur. İnanılmaz derecede az yakıt tüketiyor. En son ne zaman gaz aldığınızı bile unutuyorsunuz. 

1.6 benzinli : Eğer palio weekend alacaksanız 1.6 litre motoru tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. 100 beygir güç üreten motor Palio hatcback'ı uçururken, daha ağır işler için bagaja ihtiyacı olanların tercih ettiği weekend'e daha iyi oluyor. 1.6 litrelik motor LPG ile tam uyumlu. Ancak yakıtı biraz fazla tüketiyor. Şehir içinde 11.5, şehir dışında ise 6 litre yakıt tüketiyor.

Fiat Palio Kullanıcı Yorumu

Daha önce 1.2 ve 1.3 mj motorlu iki tane palio sahibi oldum. Motorlarından burada uzun uzadıya bahsetmeyeceğim ama gerçekten çok performanslı motorlar. Palio'nun içerisinde sert plastik malzeme kullanılmış. Ama güneş nedeniyle çatlama vs olmuyor. Ön tarafı gayet geniş. Ama arka kısmı çok dar. Ön koltukları kendime göre ayarladığımda (boyum 1.80) arkama birisinin oturması neredeyse imkansız oluyordu. Bagaj hacmi çok küçük. Eğer bir Palio alacaksanız mutlaka simit tüp olsun. Benim aldıklarımdan birisinde simit tüp yoktu ve bagaja hiç bir şey koyamıyordum. Yaklaşık 5 yıl boyunca kullandım ve bana hiç bir sorun çıkarmadı. Palio'yu satıp yerine peugeot 307 almıştım ve çok pişman olmuştum. Palio yüksek hızlara kolaylıkla çıkabiliyor ama yüksek hızların arabası değil. Aerodinamik yapısı nedeniyle yol tutuşu zayıf. Ayrıca motor ve yol sesini içeriye alıyor. 

Fiat Palio Alınır Mı?

Türkiye'de üretilen yerli otomobiller arasında en ucuz yedek parçaya sahip olanlarından bir tanesi fiat paliodur. Türkiye'nin hiç bir yerinde parçasını bulmakta zorlanmazsınız. Orjinal ve yan sanayi parçaları piyasada tonla var. İkinci el piyasası çok güçlü. Bugün piyasa fiyatında bir palio zorlanmadan satılacaktır.  Parçası ucuz, ikinci eli güçlü hemde az yakan bir hatchback araba arıyorsanız Palio tam size göre diyebilirim.

otohocam

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE