Hyundai Accent Blue Nasıl Bir Araba, Alınır Mı? Kullanıcı Yorumları

Hyundai tarafından üretilen Accent serisinin bir diğer üyesi Accent Blue nasıl bir araba, alınır mı gibi sorulara yanıt ararken, kullanıcı yorumuna yer vereceğiz.

Hyundai, Accent Era ile güzel satış rakamları yakalamıştı. Ancak Era'nın eskiyen yüzü nedeniyle bir değişim yapma ihtiyacı duyuluyordu. Bu sebeple Accent Blue tanıtıldı ve 2011 yılının son günlerinde satışa çıktı. Tam 7 yıl boyunca Türkiye'ye ithal edilen Accent Blue 2019 yılında satıştan kaldırılmıştır. 

Hyundai Accent Blue Nasıl Bir Araba?

Era ile güzel satış rakamlarını yakalamasına rağmen ondan daha büyük boyutlara sahip bir otomobil ihtiyacı duyuluyordu. Bu sebeple Blue üretildi. C segmenti olan Blue'nin "Biz, Mode, Mode Plus, Prime" gibi donanım paketleri bulunuyor. Şimdi bu donanım paketlerinde ne gibi özellikler olduğuna bir göz atalım.

Hyundai Accent Blue Biz : ABS+EBD+BAS, ESP, Sürücü hava yastığı, lastik basınç göstergesi, bluetooth, elektrikli ön camlar, manuel klima, yol bilgisayarı, 14" kapaklı jant, elektrikli aynalar gibi özellikler bulunuyor.

Hyundai Accent Blue Mode : Biz donanım paketine ek olarak, ön yolcu hava yastığı, ön kol dayama, güneş gözlüğü kabı ve harita okuma lambası, ısıtmalı yan aynalar ve ön sis farları bulunuyor.

Hyundai Accent Mode Plus : Mode donanımına ek olarak , Usb/aux girişi, sd kart soketi, ön koltuk arkası cep ve 16" alaşımlı jant 

Hyundai Accent Prime : Mode Plus donanımına ek olarak yan ve perde hava yastıkları, hıza duyarlı kapı kilitleme mekanizması, dijital klima, yan aynalarda sinyal, projeksiyon tip lambalar ve  led pozisyon lambaları

Donanım paketlerinden sonra Hyundai'nin belki de en iyi olduğu yön motorlarına bakacak olursak;

1.4 CVVT Benzinli : 108 beygir ve 139 Nm tork güç üreten motor LPG ile çok uyumlu. Şehir içinde 8, şehir dışında ise 5 litre yakıt tüketiyor. Performans olarak çok fazla şeyler beklemeyin. Ama çok kötü bir performansı da yok. Eğer 1.4 benzin/lpg'li bir accent blue alacaksanız, ticari taksi çıkması veya şirket aracı olarak kullanılmamış olmasına dikkat edin. 

1.6 CRDI : İşte geldik belki de dünyanın en performanslı dizel motorlarından bir tanesi olan 1.6 CDRI'ye. Bu dizel motor 126 beygir ve 260 Nm tork güç üretiyor. Şehir içinde 5.7, şehir dışında ise 4 litre yakıt tüketimi var.

Accent Blue'nun benzin motorlu olanlarında 6 ileri manuel ve CVT otomatik şanzıman kullanılmıştır. Dizel olanlarda ise 6 ileri düz ve 7 ileri DCT (çift kavramalı şanzıman) vites seçenekleri vardır.

Hyundai Accent Blue Kullanıcı Yorumu

1 yıl boyunca dizel bir Hyundai Accent Blue sahibi oldum. İlk olarak aracın içinden başlayalım. Ön göğüs ve kapı kollarında bildiğiniz sert plastik malzeme kullanılmış. Hatta bu sert plastik malzeme aracın hemen hemen her yerinde karşınıza çıkıyor. İç genişliği baya iyi. Arka diz mesafesi oldukça geniş. Bagaj hacmi ise 465 lt gibi devasa bir şey. Koltuklarında sert sünger kullanılması bana göre iyi olmamış biraz daha konforlu olabilirdi. 1.4 litre motor şehir içinde hantal kalıyor. Klima açıkken birde arabanın içinde 4 kişi varsa yokuşlarda bayılıyor. ama 1.6 dizel motoru resmen bir canavar. Dik yokuş falan fark etmez istediğiniz hıza gidebilirsiniz. Dururken gaza bastığınızda sizi koltuğa yapıştırıyor. Blue'nun süspansiyonları biraz sert olduğu için kasislerden geçişlerde hissettiriyor. Yol tutuşu orta seviyede, öyle çok fazla güvenmeye gelmez. Ama çok kötü de sayılmaz. Motor ve yol sesini içeriye alıyor. 

Hyundai Accent Blue Alınır Mı?

Şimdi sonuç olarak bakacak olursak. O kadar kaliteli ve konforlu bir otomobil değil. Ancak taş gibi sağlam bir motoru bulunuyor. Ayrıca yedek parça ve usta sıkıntısı da çekmezsiniz. İkinci el piyasası da oldukça güçlü. Tam bir fiyat performans arabası. Bana göre alınıp uzun yıllar sorunsuzca binilebilir bir otomobil.

Sosyal Medyada Paylaş

Share on FacebookTweet on Twitter
BU YAZIYA YORUM EKLE